biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.” - Michel de Montaigne


Prima pagina Afectiuni Cancer uterin
Cancer uterin PDF Imprimare Email

Cancer uterin

 

Cancerul uterin afecteaza cel mai frecvent femeile tinere (35-50 de ani) in perioada de activitate sexuala, in timp ce cancerul de corp uterin, mai rar, apare mai ales la menopauza.

Cancerul uterin este al doilea cancer ca frecvanta la femei, dupa cancerul de san. Ca in cazul majoritatii cancerelor (90% din ele), este vorba de o tumoare canceroasa ce se dezvolta pornind de la tesutul care acopera uterul, numit epiteliu.

Leziunile precanceroase

Aparitia cancerului uterin este precedata de transformari anormale ale colului uterin.
Celulele ce tapeteaza colul, sufera, de obicei, modificari usoare spre severe pana devin canceroase. Aceste modificari precanceroase se numesc displazie. Displazia nu duce intotdeauna la aparitia cancerului uterin, dar trebuie urmarita si tratata pentru a se evita dezvoltarea cancerului uterin.
In absenta tratamentului, aceste transformari pot evolua spre cancer localizat (cancer uterin), care poate, in 10-15 ani, sa se extinda la organele vecine (vagin, vezica urinara...). In acest fel, cancerul devine invaziv.

 

Cancerul uterin si uterul


Uterul este un organ situat pe linia mediana la nivelul pelvisului, intre vezica urinara si rect, continuându-se in partea inferioara cu vaginul. Uterul este tapetat spre cavitatea uterina de o mucoasa denumita endometru, care contine numeroase glande. In continuarea acesteia se afla miometrul, strat muscular format din fibre musculare netede. Spre exterior este acoperit de peritoneu.

Uterul este impartit in trei portiuni: colul uterin (portiunea inferioara care se deschide la nivelul vaginului), corpul uterin (portiunea superioara) si istmul (zona ingusta de legatura intre corp si col). Din punct de vedere oncologic se pot dezvolta cancere atat la nivelul colului cat si al corpului uterin. Desi este vorba despre un singur organ, neoplaziile dezvoltate la nivelul corpului uterin au caracteristici particulare de evolutie si tratament fata de cele ale colului uterin.

Uterul este organul pelvic care sustine sarcina si care sangereaza in fiecare perioada menstruala. Cervixul este partea uterului fixata deasupra vaginului. Marimea normala a uterului este cam cat o lamaie. El este impartit in 3. Masa uterului este formata dintr-un muschi neted si formeaza un perete uterin subtire. Interiorul uterului este “captusit” cu epiteliu glandular care este sustinut de stroma endometriala. Impreuna, captuseala glandulara si stroma endometriala sunt privite ca endometrul uterului, care este sensibil hormonal si care se schimba in timpul ciclului menstrual si al sarcinii.

Cancerului uterin - factori care favorizeaza aparitia


Cauza principala care determina aparitia cancerului uterin este infectia cu virusul uman Papilloma (HPV). Virusul este foarte raspandit si se transmite extrem de usor. 75% din femeile active sexuale iau virusul. Din fericire numai o parte din acestea fac cancer, restul avand un sistem imunitar suficient de puternic care poate lupta impotriva virusului si il poate omori.
La fiecare milion de femei infectate cu tulpini de HPV cauzatoare de cancer, aproximativ 10%, adica 100 000, vor dezvolta modificari anormale si pre-canceroase ale celulelor cervicale, cunoscute sub denumirea de displazie cervicala. 14 Acest stadiu este destul de frecvent si, de fapt, in jumatate de cazuri se va remite de la sine.
Aproximativ 8% dintre femeile (8000) cu celule cervicale anormale si precanceroase vor dezvolta cancer incipient, limitat la suprafata externa stratului de celule cervicale, iar 1600 din aceste femei vor progresa spre dezvoltarea unui cancer cervical invaziv14 (cu alte cuvinte, 1-2% vor evolua catre cancer de col uterin invaziv).

Alte cauze care duc la aparitia cancerului uterin:

  • viata sexuala precoce,
  • numar crescut de parteneri, cu contacte sexuale neprotejate cu prezervativ.
  • utilizare pe termen lung a contraceptivelor orale
  • infectii transmise sexual (de ex. HIV, Chlamydia)

Se pare ca si fumatul are un rol favorizant in aparitia cancerului uterin.
Un risc crescut prezinta tinerele femei ale caror mame au luat dietilstilbestrol in timpul sarcinii.
Toti acesti factori favorizeaza aparitia infectiilor virale, produse in principal de virusul papillomatozei umane; acestea antreneaza aparitia unor leziuni, denumite condiloame, care marcheaza debutul cancerului uterin.
Cancerul uterin poate aparea la orice varsta, dar cancerul in situ (limitat la locul de origine) are un varf de incidenta intre 30 si 40 de ani. Varful incidentei pentru cancerul invaziv este intre 40-50 ani.

Cancerul uterin - simptome

 

Cancerul uterin, deseori, nu prezinta simptome pana se ajunge intr-o faza avansata a bolii. Totusi, sangerarile anormale (metroragii) dupa raportul sexual si secretia albicioasa (leucoree) cu striuri de sange sunt semne care trebuie sa alarmeze orice femeie. La examenul ginecologic, medicul va aprecia aspectul leziunilor si va recomanda, daca este necesar, depistarea cu ajutorul unui frotiu. Ulterior, apar simptome precum durerea pelviana, durerea de spate si tumefierea (umflarea) membrelor inferioare.

Orice femeie la menopauza care sangereaza este suspecta de cancer uterin. Singura modalitate prin care se poate pune un diagnostic este sa se faca o biopsie prin care sa se ia o putin din mucoasa uterina. Aceasta procedura se poate realiza cu sau fara anestezie. Indiferent de procedura important este sa se afle cauza acelei sangerari anormale.

Testul Papanicolau nu poate oferi informatii concludente despre interiorul uterului si de aceea nu este recomandat intr-o asemenea situatie. Orice sangerare care apare in perioada de menopauza trebuie tratata cu maxima seriozitate. In unele cazuri poate fi facut si un test cu ultrasunete pentru a se evalua grosimea mucoasei uterine. Aceasta procedura este o alternativa la biopsie pentru femeile in varsta care sufera si de alte afectiuni.

Cancerul uterin – evolutia dupa operatie


Cancerul uterin poate recidiva in primii doi ani dupa operatie. Daca in cinci nu se manifesta niciun semn de recidiva, atunci cancerul uterin este considerat vindecat.
Procentul de supravietuire dupa o perioada de cinci ani dupa ce cancerul uterin a fost operat:
- stadiul I: 80%
- stadiul II: 65%
- stadiul III: 30%
- stadiul IV: 10%
Pacientele care au fost operate de cancer uterin de stadiu I si gradul I supravietuiesc in procent de 95%.
Important este ca niciodata sa nu ignori sangerarile postmenstruale, ci sa-ti faci cat mai repede un control medical. Trebuie sa te asiguri ca respectivele sangerari nu sunt un semnal de alarma pentru un cancer uterin.

Cancerul uterin - statistici

 

Cancerul uterin este diagnosticat la circa 500 000 de femei in fiecare an.
• In lume, in fiecare an survin peste 270 000 de decese din cauza cancerului uterin.
• Pretutindeni in lume, la fiecare doua minute o femeie moare din cauza cancerului uterin.
• Peste 80% din decesele prin cancerul uterin apar in tarile in curs de dezvoltare, partial din cauza lipsei programelor eficiente de screening care pot depista anomaliile incipiente ale celulelor cervicale, permitand instituirea rapida a tratamentului. Aceasta duce la probleme semnificative sociale si economice.
• Chiar si in tari precum SUA si Marea Britanie, care dispun de programe de screening, mii de femei mor prin cancer uterin in fiecare an, adesea din cauza problemelor de acces la asistenta medicala sau din cauza neprezentarii la control, generate de intelegerea insuficienta a bolii.

Cancerul uterin - Tratamente

 

Cancerul uterin este vindecabil daca este descoperit in faza incipienta.

Tratamentul cancerului uterin depinde de stadiul de evolutie al leziunilor:
-in stadiul de simple leziuni precanceroase, tesutul anormal este distrus (laser, distructie prin refrigerare -crioterapie- sau prin curent electric);
-in stadiul de leziuni precanceroase (displazii) severe, interventia consta in ablatia unei portiuni conice spre baza colului (conizatie);
-in stadiul de cancer mai avansat (cancer uterin invaziv), tratamentele depind de stadiul extensiei cancerului. Se recurge la interventie chirurgicala (histerectomie), la radioterapie (iradiere) si, eventual, la chimioterapie, utilizate singure sau combinate, in functie de situatie.

In formele de cancer foarte localizate, conizatia (amputatia colului) este uneori suficienta. In formele mai evoluate, interventia chirurgicala, mai mare, cuprinde ablatia uterului, a anexelor sale si a partii superioare a vaginului; ea este completata cu o evidare (curatare) a ganglionilor invecinati, ganglionii iliaci.

Tipul de tratament al cancerului uterin depinde de un numar de factori pe care medicul trebuie ii explice pacientului.

O varianta viabila in tratarea cancerului uterin este schimbarea tipului de alimentatie, trecandu-se la regim alimentar exclusiv din cruditati: legume si fructe care nu sunt acide, si sunt ecologice 100%.
Aceasta inseamna eliminarea din alimentatie a carnii de orice fel, a conservelor de orice fel (chiar daca se specifica 100% natural).
In schimb se vor consuma 10 pahare de amestec de suc de zarzavaturi zilnic, în principal din morcov. (Zarzavaturile trebuie sa fie ecologice 100%).

Pe langa aceste tratamente naturiste pentru cancer se pot utiliza cu rezultate benefice o serie de produse naturale din lista de mai jos.

Tratamentul pentru fiecare persoana trebuie sa fie individualizat de catre medicul curant, de aceea, pentru explicatii suplimentare, va invitam sa il contactati pe medicul naturist la adresa calivita adresa medic naturist.

Produse naturale Everest Ayurveda recomandate pentru cancer de col uterin:

Everest Ayurveda - Nimba - Este un sprijin în chimioterapie (cancer) şi în vindecarea tumorilor incipiente

Everest Ayurveda - Shatawari

  • Ceai pentru vindecarea tumorilor canceroase
  • Reduce creşterea necontrolată a celulelor şi protejează ţesuturile corpului
  • Întăreşte imunitatea organismului în perioada chimioterapiei şi contribuie la regenerarea puterii după perioada de convalescenţă
  • Ajută la îndepărtarea chisturilor şi şi a nodulilor
  • Previne apariţia bolilor tumorale si scade posibilitatea apariţiei leucemiei
 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.