biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sa cercetam cele ce s-au petrecut, sa cunoastem cele prezente, sa aplicam cele invatate.” - Hipocrate


Prima pagina Afectiuni Vedere (tulburari)
Vedere (tulburari) PDF Imprimare Email

Tulburari de vedere

Tulburari de vedere si monitorul calculatorului

Aproximativ 80% dintre cei care lucreaza in fata unui monitor in fiecare zi sunt predispusi sa aiba tulburari minore de vedere.

Folosirea, in special de catre copii, a calculatorului mai mult de doua ore pe zi poate duce la aparitia unor probleme specifice, printre care se numara:

a. cefalee;
b. tulburari de atentie;
c. senzatii de oboseala a ochilor;
d. vedere incetosata, diplopie;
e. dureri la nivelul muschilor gatului si umerilor.

Aceste consecinte apar ca urmare a faptului ca perceptia caracterelor de pe monitorul calculatorului este diferita de receptarea caracterelor tiparite pe hartie. Acestea din urma sunt caracterizate de o uniforma distributie a culorii si marginii bine definite.    

In schimb, caracterele de pe monitorul calculatorului nu au acelasi contrast. Intensitatea pixelilor este maxima in centru si diminuata catre margini, ceea ce presupune o acomodare prelungita din partea cristalinului. Pe langa aceasta, se produce si modificarea reflexului de clipit cu uscaciune la nivelul corneei.

Sindromul de tunel carpian a fost recunoscut recent in Olanda drept boala profesionala, rezultat al folosirii intensive a tastaturii.

Imaginile redate de computer sunt create din milioane de pixeli – deci nu exista o imagine distincta pe care ochiul tau sa o focalizeze. Trebuie sa focalizezi si sa refocalizezi pentru a mentine imaginea clara – iar dupa doua ore ramai cu acelasi fel de stres repetitiv in muschii oculari ca cel pe care-l il provoaca tastatura incheieturii mainii tale. Poti reduce impactul tensiunii oculare provocate de computer prin urmarea unor reguli simple:

  • Tine-ti monitorul computerului la 50 – 60 cm distanta de ochi
  • Inclina-ti monitorul astfel ca partea lui superioara sa fie un pic sub nivelul ochilor
  • Minimizeaza distanta dintre monitorul computerului si alte documente de care te folosesti in timpul lucrului
  • Ajusteaza lumina pentru a minimiza reflexiile orbitoare de pe ecran
  • Clipeste des
  • Fa o pauza o data la 15 minute si focalizeaza un obiect aflat in departare
  • Foloseste picaturi oculare din categoria lacrimilor artificiale, pentru a calma ochii iritati.

 

Tulburari de vedere la persoanele in varsta

Multe afectiuni oculare nu au simptome vizibile. Pot sa nu fie insotite de dureri si nu remarci nici o schimbare in vederea ta decat in momentul cand afectiunea e deja avansata. Doar medicul tau oftalmolog va fi capabil sa-ti spuna daca ai o tulburare de vedere care necesita tratament.

Daca observi vreun simptom neobisnuit ar trebui sa te duci imediat la control la medicul tau. Mai jos gasesti cateva indicii care sa te ajute sa intelegi ce se intampla cu ochii tai.

Vederea incetosata Daca vederea ta pare neclara sau daca ai dificultati la citit, privitul la televizor sau la privitul in jur - chiar si cand porti ochelarii sau lentilele de contact - s-ar putea sa ai cataracta.  la unul sau la ambii ochi. Cei mai multi dintre noi sunt afectati de cataracta pe masura ce inaintam in varsta, deoarece cristalinul devine din ce in ce mai opac o data cu trecerea vremii. Cataracta poate fi operata de catre medicul oftalmolog, care poate sa-ti inlocuiasca cristalinul ochiului cu un cristalin artificial intraocular, cum ar fi cele produse de catre compania Bausch & Lomb.  
Pierderea vederii periferice Daca te se pare ca nu mai ai vederea completa cu care erai obisnuit, s-ar putea sa ai semne precoce de glaucom. Aceasta afectiune este cauzata de presiunea intraoculara anormal de crescuta - si de cele mai multe ori simptomele nu apar decat atunci cand vederea ta a inceput deja sa fie afectata. Specialistul tau oftalmolog iti va face testele pentru descoperirea glaucomului cu ocazia examenului oftalmologic anual. Desi nu exista remediu pentru aceasta problema, descoperirea timpurie si tratamentul iti pot salva vederea impiedicand glaucomul sa avanseze.
Imagini incetosate si culori lipsite de stralucire Cand cititul semnelor de circulatie devine la fel de dificil ca cititul ziarului iar culorile par sterse si lipsite de stralucire, s-ar putea sa ai semne premature ale degenerescentei maculare legate de varsta (DMLV). Macula, parte a retinei responsabila pentru vederea centrala, se deterioreaza dand nastere unei pete oarbe situata exact in centrul campului tau vizual. DMLV este cauza principala ce determina orbirea la persoanele peste 50 ani, dar progresul ei este lent si de cele mai multe ori afecteaza doar unul din ochi. Specialistul tau oftalmolog iti va face testele pentru descoperirea acestei boli cu ocazia examenului oftalmologic anual.
Lumini stralucitoare sau opacitati "plutitoare" Tuturor ni se intampla cateodata sa vedem puncte, mici opacitati care plutesc in campul nostru vizual. Acestea sunt de fapt celule si fibre din corpul vitros, partea gelatinoasa a ochiului ce da forma globului ocular. In general, aceste opacitati plutitoare nu sunt frecvente si sunt normale. Daca brusc incepi sa vezi mai multe opacitati plutitoare decat in mod obisnuit si daca sunt insotite de sclipiri puternic luminoase, acestea pot fi un semn al unei iminente dezlipiri de retina –o rupere intre corpul vitros si retina. Lasata netratata, aceasta dezlipire poate sa se extinda si duce la pierderea vederii. Viziteaza-ti de indata specialistul oftalmolog daca ai unul dintre aceste simptome. Dezlipirea de retina se poate trata cu succes cu ajutorul chirurgiei.

Tulburari de vedere - vederea slaba

In timp ce examinarile oftalmologice regulate si diagnosticarea precoce a afectiunilor oculare iti pot salva de cele mai multe ori vederea, s-ar putea sa ai pierderi de vedere inainte sa reusesti sa ajungi la medicul oflamolog si sa-ti incepi tratamentul. Aceasta problema se numeste vedere slaba si nu poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau chirurgie. Poti invata sa te adaptezi la vederea slaba folosind lupe si sa continui multe din activitatile tale normale. Multi medici oftalmologi se specializeaza in vederea slaba, asa ca cere-i specialistului tau mai multe informatii despre asta.

Tulburari de vedere - diabetul si ochii Dumneavoastra

Daca ai diabet tipul 1 sau tipul 2, este important sa-ti faci anual un control oftalmologic pentru a descoperi daca suferi de o complicatie numita retinopatie diabetica. Hiperglicemia si hipertensiunea pot deteriora micile vase de sange ce ajung la retina. Aceasta afectiune nedureroasa nu are simptome pana cand problema nu devine serioasa dar vizitele regulate la specialistul oftalmolog pot detecta timpuriu afectiunea. Retinopatia diabetica poate fi controlata si tratata iar progresul ei poate fi incetinit semnificativ inainte sa incepi sa ai pierderi de vedere.

Tulburari de vedere - pierderea vederii

Multe persoane cu varsta peste 65 ani si-au pierdut o parte din capacitatea de a vedea normal sau au tulburari de vedere ca  prezbiopia sau cataracta. De exemplu, glaucomul poate provoca pierderea permanenta a vederii periferice si degenerarea maculara poate bloca o parte a campului vizual in unul sau ambii ochi. Acest stadiu al vederii este cunoscut ca vedere slaba, o tulburarea care nu poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau chirurgie.

Poti observa ca ai probleme cu lucrul de aproape. Poate fi dificil sa recunosti figurile prietenilor si celor apropiati tie, iar culorile pot fi distorsionate-ai probleme in asortarea articolelor de imbracaminte atunci cand te imbraci dimineata. Luminile par diminuante fata de cum erau, si poti avea probleme in a citi indicatoarele pe strada.

Unii medici oftalmologi se specializeaza in reabilitarea vederii slabe, ajutandu-te sa continui multe din activitatile tale normale cu cateva modificari.

Specialistul tau in vederea slaba va incepe prin evaluarea cazul tau particular, cerand detalii despre activitatile la desfasurarea carora intampini zilnic probleme. Testarea va determina exact de ce fel de dispozitive si accesorii ai nevoie: ochelari, lupe, telescoape, lampi etc.

Tulburari de vedere - Hipermetropia

Hipermetropia - manifestare

Obiectele apropiate sunt neclare, disconfort ocular, inclusiv dureri în ochi şi dureri de cap.
Hipermetropia este o afecţiune frecventă. Sunteţi capabil să vedeţi clar obiecte aflate la distanţă, dar aveţi dificultăţi în focalizarea pe obiectele aflate aproape.
Această tulburare rezultă de obicei din cauza ochiului care este prea scurt. Razele de lumina care intră în globul ocular nu sunt focalizate atunci când ajung la nivelul retinei, localizată în partea posterioară a ochiului. Punctul de focalizare se află mult în spatele retinei. Hipermetropia poate rezultă şi din cauza unei scăderi a capacităţii cristalinului şi corneei de a focaliză, deoarece una sau cealaltă nu au o curbură suficient de mare.
De obicei, hipermetropia este prezentă de la naştere şi are tendinţa de a se transmite în familie. Cei mai mulţi ţineri nu ştiu că au această tulburare deoarece cristalinul lor este suficient de flexibil pentru a compensa deficienţele. Aşa că cei mai mulţi oameni cu hipermetropie nu au nevoie de lentile corectoare. Dar pe măsură ce îmbătrânesc, cristalinul lor devine mai puţin elastic şi incapabil de a face corecţia necesară. La o vârstă medie, cei mai mulţi hipermetropi au nevoie de lentile corectoare pentru a-şi îmbunătăţi vederea de aproape.
Simptomele cele mai frecvenţe ale hipermetropiei includ dificultatea de a focaliză pe obiecte apropiate, aflate la îndemână şi uneori dureri de cap sau disconfort după îndeplinirea unor sarcini la apropiere, cum ar fi cititul, scrisul sau desenatul.

Tratament

Dacă aveţi simptome de hipermetropie, consultaţi un oftalmolog, care vă va face natură, amploarea problemei şi nivelul de corectare necesar pentru a va îmbunătăţi vederea. Hipermetropia se corectează cu uşurinţă cu ajutorul ochelarilor de vedere sau lentilelor de contact. Există intervenţii chirurgicale pentru tratarea hipermetropiei, dar nu sunt folosite pe scară largă.

Tulburari de vedere - Astigmatism

Astigmatism - cum se manifesta

Porţiuni din câmpul vizual sunt distorsionate, liniile verticale, orizontale sau diagonale sunt distorsionate.
Astigmatismul este o eroare de refracţie cauzată de o curbură inegală a corneei. La un ochi normal, curbură corneei este egală şi netedă în toate direcţiile. în ochiul astigmatic, corneea are zone care sunt mai abrupte sau mai plate decât normal, înceţoşând numai parte din ceea ce vedeţi. în unele cazuri, astigmatismul este rezultatul unor anomalii ale cristalinului, iar corneea este normală.
De obicei, astigmatismul este prezent de la naştere şi poate apărea împreună cu miopia sau hipermetropia. Această stare tinde să rămână constantă, nici nu se ameliorează, nici nu se agravează semnificativ cu vârstă. Uneori, astigmatismul se dezvoltă după o leziune a ochiului, o boală sau o operaţie. Astigmatismul minor poate să nu producă semne sau simptome. Această stare este în general identificată pentru primă oară după o examinare de rutină a ochilor.

Tratament

Astigmatismul se corectează cu ajutorul unei lentile cilindrice care compensează pentru curbură inegală a corneei. Lentilele de contact rigide folosite pentru corectarea miopiei sau hipermetropiei corectează şi astigmatismul. O altă opţiune este chirurgia care remodelează curbură corneei. Procedeul este similar celui din chirurgia folosită pentru corectarea miopiei şi hipermetropiei.

Tulburari de vedere - Presbiopia

Presbiopia - cum se manifesta

Obiectele apropiate apar înceţoşate, disconfort ocular, inclusiv ochi obosiţi şi dureri de cap.
Termenul de presbiopie poate că nu vă este familiar, dar starea poate că nu vă este străină. Cu vârsta, cristalinul devine mai dur şi mai puţin elastic, devenind mai dificil să vedeţi clar obiectele apropiate. Acest proces de îndurare este o componenţa normală a vieţii şi se întâmplă tuturor într-un anumit grad.
Mulţi oameni încep să observe o schimbare în capacitatea de vederea în jurul vârstei de 40 de ani. Dacă sunteţi hipermetrop, aţi putea întâlni această problemă chiar mai devreme în viaţă.

Tratament

Oftalmologul va poate testa cu uşurinţă ochii pentru presbiopie. Această stare este de obicei corectată cu ochelari de vedere şi numai ocazional cu lentile de contact. Pe măsură ce cristalinul îşi pierde capacitatea de a se adapta, aţi putea avea nevoie de noi prescripţii o data la câţiva ani până la vârstă de 65 de ani. Din acel moment, cristalinul şi-a pierdut probabil mare parte din capacitatea de acomodare, aşa că schimbările de dioptrii devin mai rare.
Dacă sunteţi miop sau aveţi astigmatism, s-ar putea să aveţi nevoie de noi lentile pentru a contracara efectele presbiopiei. Din fericire, nu trebuie să schimbaţi constant ochelarii deoarece ei pot fi construiţi cu lentile care au 2 sau chiar 3 suprafeţe corectoare. În cazul lentilelor duble (bifocale), introduse pentru prima oară de către Benjamin Franklin, partea superioară a lentilelor corectează vederea la distanţă, iar cea inferioară o corectează pe cea de aproape.

Tulburari de vedere - Strabism

Strabism - cum se manifesta

Vederea normală depinde de focalizarea sincronizată, rezultând în vederea binoculara. Când ochii nu funcţionează în tandem rezultă vederea dublă. La copiii mici cu strabism, oricum, creierul vă ignoră imaginile provenite de la un ochi, iar conexiunile nervoase dintre acel ochi şi creier nu se vor dezvoltă normal.
Aproximativ 4% dintre copii au strabism. Se pare că afectează băieţii şi fetele în mod egal. Dacă nu este tratat înainte de 5-6 ani, riscă pierderea permanenţă a acuităţii vizuale la ochiul mai slab.
Cele mai frecvenţe forme de strabism la copii sunt ochii încrucişaţi (esotropia) şi ochii divergenţi (exotropia). Esotropia este caracterizată prin orientarea mediala a unui ochi. Exotropia apare atunci când un ochi priveşte în lateral. Uneori, ochiul va privi în jos sau în sus. Deviaţiile pot fi constante sau ocazionale, în situaţiile în care copilul este obosit sau muşchii ochiului sunt slăbiţi.
Vederea precară care rezultă îi împiedică pe copii să aibă o percepţie normală a profunzimii, pe care o poate da o vedere binoculara de calitate. Ochiul afectat probabil nu va vedea bine decât dacă este folosit. Această poate fi realizată dacă ochiul este aliniat prin metode chirurgicale sau dacă este purtat un opercul care să obtureze ochiul neafectat (director), forţând ochiul afectat să focalizeze şi să vadă.

Tratament

Cheia tratării strabismului şi a ambliopiei este detectarea timpurie. Strabismul este de obicei uşor de recunoscut, dar ambliopia la un copil poate să nu fie manifestă, deoarece adesea nu îşi dau seamă că vederea este slăbită la un ochi. Testarea acuităţii vizuale ar putea fi necesară pentru descoperirea ambliopiei.
Contrar a ceea ce se crede, copiii nu se vindecă singuri de strabism sau ambliopie, aşa că tratamentul este esenţial pentru prevenirea afectării permanente a vederii ochiului afectat.
Abordări optice în cazul în care copilul dumneavoastră are strabism asociat cu hipermetropie-ochii se încrucişează numai când priveşte la obiecte apropiate – ochelarii de vedere pot fi suficienţi pentru rezolvarea problemei. Uneori, lentilele sunt bifocale sau sunt special proiectate pentru a compensa defectul ochiului.

Tulburari de vedere - Glaucom

Glaucom

Glaucomul mai este numit uneori „hoţul tăcut"-el vă poate fura vederea înainte să realizaţi că este ceva în neregulă. Cea mai frecventă formă a acestei boli se dezvoltă gradat, fără semne de avertizare. Mulţi oameni nu sunt conştienţi că au o problemă până când vederea lor este deja extensiv afectată. Glaucomul este, de fapt, un grup de boli. Trăsătură comună a acestor boli este presiunea intraoculara anormal de mare. Spaţiul dintre cristalin şi cornee este umplut cu un lichid numit umoarea apoasă. Acest fluid circulă pornind din spatele porţiunii colorate a ochiului (iris) prin deschiderea din centrul ochiului (pupilă) către spaţiul dintre iris şi cornee. Umoarea apoasă este produsă constant, aşa că trebuie drenată constant. Drenajul se face prin locul unde se întâlnesc irisul şi corneea, cunoscut şi că unghi de drenaj. De acolo, lichidul este direcţionat către un canal (canalul Schlemm) care duce la venele mici din afară ochiului.

Când unghiul de drenaj nu funcţionează adecvat, fluidul nu poate fi drenat şi se formează presiune în interiorul ochiului. Presiunea este transmisă şi celuilalt lichid din interiorul ochiului, umoarea vitroasa din spatele cristalinului. Umoarea vitroasa apăsa la rândul ei pe retina. Această presiune crescută afectează fibrele nervului optic.

Nervul optic este un mănunchi de peste un milion de fibre nervoase, situat în partea posterioară a ochiului. Se aseamănă unui imens cablu electric compus dintr-un milion de fire individuale care transportă imaginile pe care le vedem de la retină la creier. Când nervul optic este afectat, apar pete oarbe în câmpul vizual, de obicei începând cu părţile laterale

Mulţi oameni nu observă simptomele glaucomului cronic până când devin semnificative şi au apărut leziuni permanente. Pentru acest motiv este deosebit de important să fiţi conştient de factorii de risc pentru apariţia acestei boli.

Glaucomul cronic apare rar înaintea vârstei de 40 de ani. Riscul de a-1 dezvoltă aproape că se dublează la fiecare 10 ani după vârstă de 50 de ani. Glaucomul cronic este mai frecvent întâlnit la femeile în vârstă.

Negrii au de 3-4 ori mai multe şanse să facă glaucom şi de 6 ori să sufere de orbire permanenţă în urmă lui. Motivele pentru această diferenţă sunt necunoscute, însă negrii ar putea să fie mai susceptibili la afectarea nervului optic sau ar putea să nu răspundă atât de bine la tratamentele disponibile actual. Asiaticii, în mod special cei cu descendentă vietnameză sunt, de asemenea, foarte expuşi la aceste riscuri.

Glaucomul se transmite în familie. Dacă un părinte are glaucom, aveţi circa 20% şanse să faceţi boală. Dacă un frate sau o soră o are deja, şansele sunt de 50%.

Dacă aveţi diabet, riscul de a face glaucom este de 3 ori mai mare decât la oamenii fără diabet. Un trecut cu hipertensiune arterială sau boli de inimă poate creşte şi el riscul. Alte cauze includ inflamaţii ale ochiului, cum ar fi uveita şi sclerita cronică, tumorile oculare şi dezlipirea de retină. Chirurgia oculara creşte şi ea acest risc.

Un studiu amplu a arătat că miopii au un risc de 2-3 ori mai mare de a face glaucom în comparaţie cu cei fără miopie.

Traumatismele severe, cum ar fi lovirea ochiului, pot avea că rezultat creşterea presiunii intraoculare. Leziunile pot, de asemenea, să luxeze cristalinul, închizând unghiul de drenaj.

Folosirea îndelungată de corticosteroizi. Corticosteroizii folosiţi pentru perioade îndelungate de timp pentru tratarea altor boli va supun la riscul de a face glaucom.

Din fericire, numai un mic procent de oameni cu glaucom îşi pierd vreodată vederea. Descoperiri recente au făcut mai uşoare tratamentul şi diagnosticarea glaucomului. Dacă este detectat şi tratat timpuriu, glaucomul nu trebuie să producă degradări semnificative ale vederii. Boala trebuie monitorizată pentru tot restul vieţii.

Glaucomul are 2 forme: acut şi cronic. Formă cronică afectează aproximativ 95% dintre cei cu glaucom. în plus, există mai multe forme rare care nu se încadrează în aceste două categorii principale.

 

Tratamentul pentru fiecare persoana trebuie sa fie individualizat de catre medicul curant, de aceea, pentru explicatii suplimentare, va invitam sa il contactati pe medicul naturist cu care colaboram.

Produse naturale recomandate pentru tulburari de vedere:

Everest Ayurveda - Alochaka (100g)

Everest Ayurveda - Pitta Tea (100g)

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.