biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.” - Michel de Montaigne


Prima pagina Afectiuni Vanataie echimoza
Vanataie echimoza PDF Imprimare Email

Vanataie (echimoza)


Vanataie = o pata vanata care apare pe corp în urma unei lovituri; Se mai numeste echimoza, vineţeală.

Vanataie, din punct de vedere medical, este o extravazare sanguina importanta produsa prin ruperea capilarelor de la nivelul tesutului celular subcutanat, in urma unui impact (in special in zonele cu un plan osos subiacent). Efuziunea superficiala de sange care se depune sub piele formeaza o pata vizila.

Vanataia este initial albastru-violacee (2-3 zile), apoi albastru-verzuie (3-4 zile), devenind galbuie dupa aproximativ 2 saptamani.

 

Vanataie - simptome

Semnele si simptomele includ decolorare, umflare, inflamatie si durere locale.

Vanataie - tratament naturist rapid

Pentru diminuarea durerii se poate aplic o panza umeda, continand bucati de gheata, ce se aplica pe durata a 10 minute.

Vanataie - de ce isi schimba culoarea

Vinataia rezulta din eliberarea singelui din vasele capilare in tesuturile de sub piele. Semnul de culoare maronie de pe piele se decoloreaza si in cele din urma dispare pe masura ce singele este absorbit de tesuturi si indepartat din zona. Vinataia apare adesea ca rezultat al unei lovituri, dar in anumite cazuri pot sa apara brusc ca reactie alergica sau ca semn al unei boli mai serioase.

Vanataie - timpul de vindecare

O vinataie normala trebuie sa se vindece de la sine in decurs de citeva zile pina la citeva saptamini. Ca regula generala, o vinataie tinde sa se vindece mult mai greu cu cit se afla in partea de jos a corpului. Cu alte cuvinte, o vinataie de pe brat se vindeca mult mai repede decit una situata pe picior. O vinataie de pe picioare este adesea mai grava, deoarece exista mult mai multa presiune a singelui in vasele de pe picioare, asa ca ele singereaza mai mult decit vasele de singe de pe brate.

Vanataie - reactii diferite in functie de varsta

Invinetirea se produce in mod diferit in functie de virsta. Daca in copilarie este nevoie de o lovitura puternica pentru a cauza o vinataie, pe masura ce inaintam in virsta chiar si loviturile sau zgirieturile usoare pot provoca vinatai sau echimoze de lunga durata. O data cu inaintarea in virsta, pielea se subtiaza, vasele de singe devin din ce in ce mai sensibile, iar vinataile pot aparea la persoanele mai in virsta, chiar fara lovituri in prealabil. Acest lucru se petrece din cauza distrugerii colagenului, tesutul conjunctiv ce acopera pielea, care lasa vasele de singe mult mai vulnerabile.

Aparitia vinatailor poate fi determinata si de folosirea medicamentelor care pot interveni in coagularea singelui (si astfel sa cauzeze o singerare mai abundenta la nivelul pielii sau al tesuturilor). Mai mult, persoanele care au probleme de coagulare a singelui, mostenite pe cale genetica (cum este hemofilia), sau care au dobindit pe parcurs astfel de probleme (cum sint bolnavii de ciroza) pot fi mult mai predispuse la invinetire sau la hemoragii abundente, care le pot pune viata in pericol.

Persoanele care iau medicamente pentru tratarea anumitor boli, inclusiv medicamente care subtiaza singele, precum aspirina, manifesta de asemenea un risc crescut pentru invinetire.

Vanataie -Sfaturi pentru a diminua durerea si aspectul neplacut al unei vinatai


Iata citeva metode prin care puteti diminua marimea si gravitatea unei vinatai, dupa ce a avut loc impactul:

• In primul rind, aplicati o compresa rece. Puneti gheata intr-o punga de plastic pe care o inveliti cu un prosop si asezati-o pe zona afectata. Aceasta va reduce circulatia singelui in acea zona, limitind singerarea catre piele si micsorind astfel marimea vinataii. De asemenea, compresa rece va reduce inflamatia si pe cit posibil umflarea. Daca se poate, ridicati zona afectata mai sus de nivelul inimii. Cu cit o zona afectata se afla mai jos de nivelul inimii, cu atit mai mult singe va circula in zona respectiva, ducind astfel la intensificarea singerarii si a umflarii.

• In al doilea rind, bandajati zona expusa. Stringeti imediat cu un bandaj elastic in jurul zonei invinetite (mai ales daca este pe picior) pentru a exercita o presiune mai usoara asupra vaselor de singe afectate. Acest lucru poate preveni vasele sa nu mai singereze, diminuind gravitatea vinataii.

• In al treilea rind, o presiune exercitata asupra zonei (cu mina, nu cu alte obiecte) poate reduce singerarea.

• In al patrulea rind, dupa 24 de ore, cind vinataia s-a dezvoltat complet, puteti aplica o sursa de caldura. In acest moment, caldura ajuta de fapt la deschiderea vaselor de singe din jur, asa incit ele pot duce cu sine fluidele si celulele sangvine mult mai repede.

• In cele din urma puteti diminua vinataia cu ajutorul vitaminei K. Cautati o crema de vindecare a vinatailor care sa contina vitamina K. Crema intra in piele si ofera vitamina K in locul vinataii, in care corpul dvs. are nevoie sa descompuna singele si sa-l reabsoarba.


 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.