biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e comoara cea mai pretioasa si cea mai usor de pierdut; totusi este cea mai putin pazita.” - E. Augier


Urticarie PDF Imprimare Email

Urticarie

Urticarie = o reactie alergica a organismului, exteriorizata la nivelul, pielii sub forma de zone umflate, inrosite, care dau mancarimi; cazul de urticarie se recunoaste usor datorita asemanarii cu leziunile provocate de urzica; sunt insotite de o stare de neliniste, agitatie, insomnie, senzatia de arsura la nivelul tegumentelor.  Este o afectiune alergica ce atinge 15-20% din populatia lumii. In 30 pana la 40% dintre cazuri, cauzele care provoaca urticarie raman necunoscute.

Urticarie - poate afecta pielea din orice regiune a corpului, inclusiv scalpul, buzele, palmele si talpile.

 

Urticarie - evolutie

Evolutia -in caz de urticarie- este de obicei imprevizibila, depinzand de cauza. Daca de aparitia cazului de urticarie este responsabila o infectie virala sau un medicament, aceasta va disparea, de obicei, in cateva ore sau zile. In unele cazuri, ea poate deveni cronica si sa dureze luni sau ani. Cel mai frecvent apare o remisiune spontana - chiar daca nu s-a identificat cauza.

Urticarie - manifestare

Zonele umflate care apar in caz de urticarie au margini bine delimitate si au varful plat. Au un diametru de 1 cm pana la 5 cm. Ele se unesc rapid si formeaza zone intinse, in care pielea are o culoare modificata. Bubitele si zonele afectate de urticarie isi schimba forma, dispar si reapar in minute sau ore. Aceste modificari rapide se intalnesc doar in caz de urticarie.

Urticarie - cauze

In zilele noastre sunt frecvent intalnite cazurile de urticarie; acestea se manifesta ca o maladie reactiva si de avertisment a organismului fata de impactul intern cu diverse substante chimice din alimentatie (pesticide, ierbicide, conservanti, etc), din tratamente polipragmazice cu medicamente de sinteza, din imbracaminte (coloranti, nailon, etc) din cosmetica (vopsele, deodorante, creme, etc), cu mucegaiurile din mediul profesional si de locuit sau din atmosfera.

Intr-un procent mai mic, sunt cazurile de urticarie care pot fi declansate de alergeni de mediu ca: praful de casa, praful de pe carti vechi, lucruri vechi, hartie si documente depozitate de multi ani, polenurile si mucegaiurile, provenite din procesul obisnuit de fabricatie a unor produse alimentare (branza fermentata, cascaval, branza tip Homorod, vinuri, bere) poluarea cu mucegaiuri a unor alimente (dulciuri, gemuri, branzeturi) sau mucegaiuri aparute in conditii de habitat sau profesionale.

Urticarie - regim

In caz de urticarie se evita toate alimentele conservate cu substante chimic, cele capsulate in cutii metalice, mezelurile, alimentele congelate timp indelungat, ciocolata, capsunile, fragii, branzeturile fermentate. De asemenea se vor evita abuzul de medicamente si imbracamintea din fibre sintetice.

 

Urticarie - prevenire

In cazul de urticarie se cauta, prin eliminare, sau, eventual, prin testare alergologica, depistarea agentului sau de multe ori a agentilor cauzali, pentru ca sa poata fi inlaturati. Astfel, pacientul trebuie sa se observe foarte bine: in ziua aparitiei simptomelor de urticarie trebuie sa-si noteze tot ce a mancat, ce medicamente a folosit si ce operatiuni casnice si profesionale a efectuat; in acest fel, medicul poate fi orientat pentru ca, dintre factorii posibili declansanti, sa-si poata restrange punctul de testare la cativa, pe care-i poate confirma sau nu ca fiind implicati.

 

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.