biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e unitatea ce da valoare tuturor zerourilor vietii.” - Bernard de Fontenelle


Prima pagina Afectiuni Unghii pete albe
Unghii pete albe PDF Imprimare Email

Unghii cu pete albe

 

Modificare de culoare a unghiilor poate fi partiala sau totala.

Aceasta modificare a culorii unghiilor poate fi congenitala (prezenta de la nastere) sau dobandita. Formele congenitale sunt transmise autozomal dominant, si pot fi totale sau partiale, si asociate cu anumite malformatii sau surditate.

Formele dobandite de albire a unghiilor  sunt cel mai frecvent cauzate de traumatismele asupra bazei unghiei, de unde creste unghia. Un exemplu de astfel de traumatism este manichiura excesiva.

Coloratia alba a unghiilor poate sa urmeze unor fenomene fiziologice, precum menstruatia sau stresul puternic, sau dupa boli acute (ex. infarct miocardic), boli digestive (ex. colita ulcerativa), afectiuni cutanate (ex. eritem polimorf), boli renale (ex. insuficienta renala).

De asemenea, albirea unghiilor dobandita poate fi cauzata de boli infectioase (ex. zona Zoester, rujeola, TBC, sifilis), boli autoimune sau neoplazice (ex. boala Hodgkin), tulburari metabolice, neuropatii periferice, psoriazis, si de intoxicatii cu arsenic, plumb, sulfamide, pilocarpina si thaliu.

 

Unghii cu pete albe

 

Unghiile cu pete albe pot fi cauzate de lipsa de calciu, zinc sau vitamina A.

In cazul in care unghia se albeste, poate exista o deficienta de keratina. Aceste pete albe apar de obicei mai ales in urma unor traumatisme minuscule si dispar odata cu cresterea unghiei. Daca este o anomalie difuza atunci poate fi vorba de o micoza sau o eczema. Totodata poate fi vorba de o anomalie genetica, de origine necunoscuta.

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este gol



Cautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere




sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.