biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea.” – Hipocrate


Prima pagina Afectiuni Ulcer varicos
Ulcer varicos PDF Imprimare Email

Ulcer varicos

 

Un ulcer de piele inseamna pur si simplu pierderea unor petice de piele. Exista multe cauze pentru acest lucru. In cazul de ulcer varicos, cauza este reprezentata de venele aflate sub ulcer. Venele acestea sunt putin mai mari decat cele normale. Aceste vene sunt numite vene varicoase, si sunt vene superficiale, care se gasesc imediat sub suprafata pielii.

 

Problema cu venele varicoase nu este marimea, ci presiunea marita si fluxul de sange lent din ele. Acestea provoaca mancarime, crampe, patarea pielii, eczeme si in cele din urma ulcer varicos.
Ulcerul varicos este de obicei foarte dureroas. Poate sangera si se poate infecta. ulcer varicos poate evolua de la un handicap minor la o boala foarte serioasa.

 

Ulcerul varicos reprezintă una din manifestările insuficienţei venoase cronice. Ulcerul varicos apare în principal datorită evoluţiei, fără un tratament, a unor varice ale membrelor inferioare. Sigur că un număr important de oameni suferă într-un grad mai mic sau mai mare de o tulburare în circulaţia venoasă a membrelor inferioare. Nu toţi vor ajunge la insuficienţă venoasă cronică.

În cazul unei persoane care prezintă dilatări proeminente la nivelul membrelor inferioare este de presupus că, în lipsa unui tratament adecvat, va ajunge în 10 - 20 de ani la insuficienţă venoasă cronică.

 

Ulcerele varicoase apar de cele mai multe ori in urma unui traumatism, uneori chiar minor, cum ar fi lovirea sau chiar numai atingerea de un scaun, a zonei afectate de varice sau de o tromboflebita profunda. In anumite situatii ulcerul varicos se poate suprainfecta si in acest caz poate sa apara un miros neplacut, puroi care sa se scurga din rana si inrosirea pronuntata a tegumentelor din jur, care devin foarte dureroase. Ulcerul varicos apare mai frecvent dupa varsta de 50 ani si afecteaza atat barbatii cat si femeile.

Ulcer varicos - simptome

 

Aceste ulcere se localizeaza la nivelul gambei. Un ulcer de gamba poate fi produs de o insuficienta venoasa profunda sau de varicele de suprafata. Ulcerele produse de varice sunt de obicei mai mici ca suprafata, superficiale, deci nu foarte adanci, dar sunt foarte dureroase, deoarece fiind mai de suprafata, sunt atinse filetele nervoase din zona. In apropierea acestui tip de ulcer se pot vedea sau chiar se pot palpa varicele din cauza carora a aparut.

Ulcerele datorate incompetentei venelor profunde sunt de obicei mai mari, mai adanci si se cronicizeaza. In cazul incompetentei venelor profunde, apare si edemul membrului inferior respectiv. Piciorul se mareste mult de volum datorita stazei sangvine. Tegumentele sufera un proces de incarcare cu celulita si modificare a culorii (hiperpigmentare - tulburari trofice). Pielea devine tot mai subtire si mai expusa, urmand ca la cel mai mic traumatism sa se produca un ulcer varicos.

 

Ulcer varicos - prevenire

Puteţi evita problemele legate de circulaţie:
- Practicaţi o activitate fizică regulată: mersul pe jos, înotul, ciclismul, gimnastica.
- Mişcaţi-vă picioarele din când în când, dacă aveţi o meserie care vă obligă să staţi mult pe scaun
- În timpul perioadelor de repaus şi noaptea ţineţi-vă picioarele mai sus decât nivelul corpului
- Purtaţi tocuri de înălţime medie (3 - 5 cm)
- Faceţi duşuri cu apă rece la nivelul gambelor, iar vara mergeţi pe malul mării, prin valuri
- Purtaţi ciorapi medicinali
- Evitaţi constipaţia

 

Majoritatea cazurilor de ulcer varicos se vindeca. Deoarece ulcerul varicos apare ca urmare a unei circulatii deficitare, slabe, aceasta este o boala care se vindeca greu, dar se poate vindeca daca beneficiaza de un tratament corespunzator.

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.