biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e unitatea ce da valoare tuturor zerourilor vietii.” - Bernard de Fontenelle


Tuse PDF Imprimare Email

Tuse

 

Tuse reprezinta un act reflex format dintr-o inspiratie scurta urmata de o expiratie brusca si zgomotoasa, de intensitate si frecventa variabile. Aceasta expiratie poate fi insotita de expectoratii. Episodul de tuse poate fi cauzat de îmbolnăvirea aparatului respirator, dar poate avea si alte cauze, cum ar fi de alunecarea în trahee a unor corpuri străine.

 

Tuse convulsiva (Tuse magareasca) este o boala contagioasa acuta, frecventa la copii, care se manifestă prin accese violente, spasmodice de tuse. Aceasta tuse este cauzata de un microb - bordetella pertussis.

 

 

Tuse - clasificare

 

Tusea este un act reflex de aparare ce consta dintr-o expiratie brusca si spontana. Tusea este de doua feluri: uscata si umeda. Tusea uscata este produsa de iritatia mucoasei cailor respiratorii, neinsotita de expectoratie. Tusea umeda consta din eliminarea produselor patologice din plamani: sputa, secretii, sange, etc...

In timp ce tusea uscata trebuie calmata, tusea umeda, dimpotriva, trebuie stimulata, pentru eliminarea produselor patologice. In unele boli, ca de exemplu astmul bronsic, bronsite cronice si enfizem pulmonar, bolnavii sunt invatati sa tuseasca, pentru a elimina o cantitate mai mare de secretii din plamani, care le stanjenesc respiratia.

 

Tuse - prevenire

 

1.Hidratarea este primul pas pentru tratarea cat mai rapida in caz de tuse, deoarece lichidele pot ajuta secretiile pielii si previn iritaritariile gatului. In caz de tuse uscata, seaca, se poate apela la ajutorul ceaiului din flori de tei, suc de lamaie si 1-2 lingurite de miere. Pentru copiii care au mai putin de 1 an este recomandat ca ceaiul sa nu fie indulcit cu miere.
2.Dropsurile de tuse pot fi de mare ajutor pentru a calma iritatia gatului, insa de cele mai multe ori exista riscul ca acestea sa nu aiba vreun efect pozitiv pentru tuse.
3.Inceteaza sa mai fumezi si renunta la orice fel de produse din tabac, mai ales atunci cand apare un episod de tuse.
4.Iritantii, cum ar fi fumul de tigara, praful sau alti poluanti, trebuie evitati in caz de tuse. Daca acest fapt este aproape imposibil poarta o masca pentru a te feri sa inhalezi acesti poluanti. Exista mai multe masti de fata pentru a ne feri de poluanti, motiv pentru care este indicat sa consultam un medic de specialitate pentru a ne sfatui care dintre acestea dau rezultate optime in scurt timp.
5.Aciditatea stomacului trebuie, de asemenea, controlata deoarece contribuie la agravarea problemelor de tuse.

 

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.