biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e comoara cea mai pretioasa si cea mai usor de pierdut; totusi este cea mai putin pazita.” - E. Augier


Prima pagina Afectiuni Tuberculoza TBC
Tuberculoza TBC PDF Imprimare Email

Tuberculoza (TBC)

 

Tuberculoza (TBC) este cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis. La nivel mondial se estimeaza aproximativ 2 miliarde de purtatori. Ea afecteaza de obicei plamanii, dar si alte parti ale organismului, mai ales sistemul osos si creierul. Trebuie facuta diferenta intre infectie si boala.

 

Persoanele care sunt doar infectate nu se simt bolnave si nu au simptome. Infectia se poate prelungi toata viata, fara ca boala sa se declanseze. Putem contracta tuberculoza (TBC) la orice varsta. Aceasta se transmite rapid, in special in randul populatiei defavorizate, cu accesibilitate redusa la medic si prost hranita.

 

Din plamani, tuberculoza (TBC) este raspandit cu usurinta altor persoane prin tuse sau stranut. Cu toate ca tratamentul este delunga durata, acesta este cel mai adesea finalizat cu success.

 

Tuberculoza (TBC) - latenta sau activa

Durata medie a tratamentului este intre 6 si 9 luni. Tuberculoza (TBC) se poate gasi fie in forma latenta (in asteptare) fie in stare activa.Tuberculoza (TBC) latenta inseamna ca poate exista bacteria cauzatoare de TBC in organism, dar aceasta nu poate fi raspandita altor persoane, dar aceasta persoana poate avea tuberculoza activa. Tuberculoza (TBC) activa inseamna ca infectia este prezenta in organism si daca plamanii sunt afectati, infectia poate fi raspandita si altor persoane.Cei care  traiesc zi de zi co o persoana  bolnava  infectata cu tuberculoza (TBC) are cca.25% sansa ca se va infecta.O persoana care nu este tratata de tuberculoza poate infecta  cca.20 de persoane intr-un an.

Tuberculoza (TBC)activa inseamna ca infectia este prezenta in organism si daca plamanii sunt afectati, infectia poate fi raspandita si altor persoane. In prezent tuberculoza (TBC) este din nou in raspindire in toata lumea.

 

Tuberculoza (TBC) - simptome


- tuse
- expectoratii de culoare neobisnuita sau sanguinolente
- febra usoara
- inapetenta si scadere in greutate
- transpiratii nocturne
- dureri in piept la respiratie sau in timpul tusei
- dureri ale coloanei vertebrale sau ale principalelor articulatii

Peste 50% din persoanele afectate cu tuberculoza (TBC) nu prezinta niciun simptom o lunga perioada de timp.
Tusea este cel mai frecvent simptom pentru tuberculoza (TBC). Dar, intrucat debutul bolii este insidios, persoana infectata poate pune tusea pe seama fumatului sau a unui episod recent de gripa. Tusea poate produce o cantitate mica de sputa verde sau galbena dimineata. In cele din urma, sputa poate prezenta striatii sanguinolente, dar cantitatile mari de sange sunt rare.
Transpiratiile nocturne abundente constituie un alt semn de tuberculoza (TBC) , dar la fel ca si tusea, nu este specific tuberculozei.
Tuberculoza extrapulmonara (TBEP) afecteaza indeosebi ganglionii limfatici, dar si oasele, creierul, cavitatea abdominala, pericardul, articulatiile si organele genitale. Aceste localizari ale tuberculozei (TBC) sunt dificil de diagnosticat.
Simptomele tuberculozei (TBC) extrapulmonare sunt nespecifice si constau de obicei in astenie, inapetenta, febra intermitenta, transpiratii si uneori scadere in greutate. In unele cazuri, infectia poate cauza durere sau disconfort.

 

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.