biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

"Alimentele sa va fie medicamente si medicamentele sa va fie alimente." - Hipocrate


Prima pagina Afectiuni Spondiloza cervicala
Spondiloza cervicala PDF Imprimare Email

Spondiloza cervicala


Spondiloza cervicala este o afectiune degenerativa a coloanei vertebrale, localizata la nivelul vertebrelor cervicale si a discurilor intervertebrale. Afectiunea survine in general la persoanele cu varsta inaintata( peste 45 ani ) si evolueaza in timp. Statistic vorbind spondiloza afecteaza ambele sexe in mod egal,dar survine la barbati mai devreme decat la femei.

 


Spondiloza cervicala apare in urma uzurii (degenerarii) discurilor sau articulatiilor intervertebrale si este adesea insotita de reactii de reparare (osteofite) la nivelul corpilor vertebrali. Aceasta proliferare anormala a tesutului osos (ma refer la osteofite) poate duce la cresterea presiunii exercitate asupra nervilor spinali.

 

Spondiloza cervicala - simptomePentru spondiloza cervicala, simptomatologia este urmatoarea: dureri si amorteli in miini; uneori scaderea fortei musculare a membrelor intii in miini si apoi in picioare. In regiunea cervicala exista in corpii vertebrali laterali un canal prin care trec arterele vertebrale care duc singe la creierul mic; daca acestea sint comprimate, se reduce cantitatea de singe care iriga creierul mic. Astfel poate aparea o lipsa de singe a trunchiului cerebral si a cerebelului. Aceasta se manifesta prinddureri de cap in regiunea occipitala, ameteli, tulburari de mers.

 

Bolnavul este destul de speriat: are ameteli, dureri de cap, tulburari de mers, ii scade forta musculara. Spondiloza cervicala prin simptomatologia ei este o afectiune foarte neplacuta, dar este o boala cu care se poate trai daca este tratata corect.

 

Spondiloza cervicala - cauzePrincipala cauza a spondilozei cervicale este uzura articulatiilor coloanei specifice inaintarii in varsta. Dupa varsta de 30 de ani multe persoane au semne de degenerescenta a vertebrelor si discurilor intervertebrale prezente pe radiografie, desi simptomele nu apar decat mai tarziu. Odata cu procesul de imbatranire apar anumite modificari precum pierderea elasticitatii discurilor intervertebrale, hernierea discurilor, rigidizarea ligamentelor.


Intre factorii de risc ai spondilozei cervicale se numara varsta inaintata care atrage dupa sine uzura articulatiilor coloanei cervicale si traumatisme la nivelul gatului cu rasunet asupra coloanei cervicale.

 

Spondiloza cervicala - prevenireSpondiloza nu poate fi prevenita insa riscul aparitiei poate fi scazut daca se mentine o postura corecta, cu gatul aliniat umerilor, daca se practica exercitii fizice regulate pentru intarirea musculaturii cervicale si a ligamentelor, sau daca se evita producerea unor traumatisme la acest nivel.

 

Spondiloza cervicala - sfaturi penru bolnavii cu spondiloza cervicala


* Sa evite pozitiile indelungate cu capul flexat. In cazul in care profesia le impune o asemenea pozitie, este bine sa execute periodic miscari de redresare fara a intrerupe activitatea profesionala. 

* Sa se odihneasca fara a sprijini capul pe perne inalte, folosind doar un sul introdus sub ceafa. 

* Sa execute zilnic miscari de gimnastica antagonica de extensie, flexie si rotatie a capului pina la disparitia durerilor musculare si nevralgice. 

* Restabilirea functionalitatii musculaturii cervicale prin gimnastica si masaj indeparteaza simptomele neplacute din spondiloza. 

* Aparitia spondilozei poate fi prevenita daca se combat zilnic cu perseverenta pozitiile vicioase ale coloanei, incepind din adolescenta. 

* Tratamentele medicamentoase sint doar ajutatoare pentru combaterea simptomelor neplacute in fazele evolutive ale bolii. 

* Baza tratamentului profilactic si curativ o asigura gimnastica zilnica executata cu perseverenta si corectarea precoce a pozitiilor vicioase ale coloanei cervicale in timpul si la sfirsitul activitatii profesionale.

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.