biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.” - Michel de Montaigne


Prima pagina Afectiuni Spasmofilie
Spasmofilie PDF Imprimare Email

Spasmofilie

 

Spasmofilie reprezinta starea patologica care se caracterizeaza printr-o sensibilitate exagerata a sistemului neuromuscular, predispunand la spasme.

 

 

Spasmofilia nu este o boala in sine, ci o stare caracterizata prin hiperexcitabilitate neuro-musculara. Cu alte cuvinte, la persoanele care se confrunta cu spasmofilie (majoritatea femei), muschii si nervii sunt in permanenta gata sa reactioneze. Explicatia: sistemul lor neurovegetativ (implicat in toate functiile importante ale organismului) produce prea multe influxuri nervoase. In aceasta situatie, in intregul sistem muscular sunt propulsate in permanenta adevarate descarcari electrice. Desi manifestarile sunt neplacute, uneori chiar spectaculoase, sunt lipsite de gravitate.

Spasmofilie - simptome

 

Simptomele in caz de spasmofilie sunt multiple si variaza de la o persoana la alta. Simptomele de care se plang cel mai frecvent femeile care sufera de spasmofilie sunt, frisoane, hiperventilatie (marirea ventilatiei pulmonare), tremuraturi, furnicaturi in varful degetelor, furnicaturi in brate, furnicaturi in gambe sau pe fata, senzatie de nod in gat (cauzata contractia muschilor faringelui), amorteala la nivelul buzei superioare sau a limbii, tresariri involuntare ale pleoapelor, crampe la stomac, dureri intestinale. Uneori poate aparea si senzatia de presiune puternica, stransoare (gheara) la nivelul pieptului, simptom ce nu are de o cauza cardiaca. Pot aparea si manifestari psiho-emotionale precum iritabilitate, anxietate, scaderea libidoului, stari depresive, oboseala, nevoie de somn, senzatia de pierderea cunostintei, teama inexplicabila, frica de moarte si altele
In timpul crizei de spasmofilie apar, in afara de simptomele fizice descrise mai sus, manifestari precum: contractii musculare violente si incontrolabile, palpitatii, bufeuri de caldura, respiratie accelerata, transpiratii abundente, apatie, senzatie de sfarseala, slabiciune a membrelor. Aceste crize, mai mult sau mai putin intense, dispar de la sine, dar sunt cu adevarat epuizante si deseori infricosatoare pentru persoana in cauza.

 

Spasmofilie - evolutie

 

Spasmofilia este o stare care prezinta lungi perioade de latenta, pe fondul careia pot sa apara crize de tetanie mai mult sau mai putin acute.

Spasmofilia are 3 trepte de manifestare:
- spasmofilie latenta, in care doar cateva semne izolate se manifesta;
- spasmofilie confirmata, in care semnele sunt multiple, durabile si repetitive;
- spasmofilie paroxistica, atunci cand exista crize similare cu cele datorate lipsei de calciu.

 

Spasmofilie - cauze

 

Cercetarile clinice efectuate asupra bolnavilor de spasmofilie au evidentiat ca in general acestia au un aport alimentar scazut de calciu. Un regim alimentar lipsit de lapte si derivatele sale este carentat de calciu si aduce un raport calciu/fosfor sub 0,50 – impropriu pentru a asigura o absorbtie buna, mai ales daca la aceasta se adauga si carenta de vitamina D.

Spasmofilie - prevenire

 

Spasmofilia se previne prin tratarea rahitismului, nutritia corecta, administrare de calciu.

Un simptom al spasmofiliei este tetania. Apare la copiii sugari, rahitici, cel mai des primavara, daca a suferit insolatie. Medicul isi da seama ca este spasmofilie la percutia diferitelor zone musculare.

Pe langa scaderea de Ca, la analize apare o crestere a fosforului. Se va administra vitamina D2 iarna, astfel tratându-se si rahitismul. Se mai recomanda urmatoarele vitamine si saruri minerale: Mg, Ca, vitamina B.

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.