biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.” - Michel de Montaigne


Sifilis PDF Imprimare Email

Sifilis

 

Sifilis este o infectie cu transmitere sexuala larg raspandita chiar si in tarile cu nivel inalt de dezvoltare. Sifilisul se caracterizeaza prin stadii succesive de evolutie (acut, subacut, sau cronic) cauzata de spirocheta Treponema pallidum. Sifilisul infectios consta dintr-un stadiu primar si unul secundar. Poate include neurosifilisul (afectarea sistemului nervis central. Daca nu se aplica tratamentul, stadiul infectios poate fi urmat de un stadiu latent. Este o boală gravă prin consecinţele pe care le are în timp asupra tuturor organelor, în special asupra sistemelor nervos şi cardiovascular. Diagnosticul sifilisului poate fi intarziat sau complicat, pentru ca simptomele sale sunt asemanatoare cu a multor altor boli.

 

Sifilisul este o afectiune asociata cu consumul de droguri si infectia cu virusul HIV. Sifilisul apare atunci cand, niste microorganism numite spirochete -Treponema Pallidum se inoculeaza in membranele mucoase. Acest lucru se intampla cel mai des prin contact sexual.

 

Sifilis - mod de transmitere

- in peste 90% din cazuri - transmitere pe cale sexuala
- intepaturi, taieturi, muscaturi, sarut, prin placenta de la mama la fat
- foarte rar: prin leziuni deschise ale altor afectiuni ale pielii, prin urina, sperma, saliva, sange
- foarte, foarte rar: prin obiecte contaminate (agentul infectios este foarte sensibil in mediul extern)

 

Sifilis - factori de risc

  • parteneri sexuali multipli
  • expunerea la secretii infectate
  • utilizarea drogurilor intra venos
  • transmitere transplacentara la fat.

 

Sifilis - evolutia

1. Sifilisul primar - dupa o perioada de incubatie (dezvoltare) de aproximativ 21 zile pana la aparitia primelor semne si simptome (perioada este intre 19 - 90 zile), boala incepe sa se exprime si are durata de 4 - 8 saptamani.
Principalul semn in prima parte a evolutiei boliii este aparitia sancrului sifilitic impreuna cu adenopatia satelita. Sancrul sifilitic reprezinta o leziune (ulceratie) frecvent superficiala, unica, rotund-ovalara, mica in dimensiuni (0,3-2.5 cm) care este de culoare rosie, nu are secretii, si mai ales NU DOARE!!! Este localizat la nivelul locului de inoculare - la nivel genital cel mai frecvent. Alte localizari rare - buza, amigdala, limba, san, degete. La barbati se observa mult mai usor, pe cand la femei, leziunile pot fi ascunse datorita existentei lor la nivel vaginal sau la nivelul colului uterin. Adenopatia satelita este reprezentata de cresterea in volum a ganglionilor de la nivel inghinal de o singura parte sau de ambele parti. Acestia sunt duri, NEDUREROSI, si se misca usor cand sunt palpati. Apar la aproximativ o saptamana de la aparitia sancrului sifilitic.

2. Sifilis infectios – stadiul secundar: Acest stadiu survine dupa 2-6 saptamani de la expunere la 25% dintre pacienti, desi exista cazuri in care acest stadiu se suprapune cu stadiul de sancru. Eruptia este de obicei polimorfa si consta din leziuni palpabile cu aspect de “sunca proaspat taiata”, nepruriginoase, fara bule sau vezicul, localizate pe palme si plante. Bacteria cauzatoare este prezenta la nivelul leziunilor, contactul cu tegumentul lezat poate disemina infectia. La majoritatea pacientilor bolnavi, se remite spontan in 2-6 saptamani. Pot exista remisiuni si exacerbari intre stadiul secundar si cel latent, timp de mai multi ani. Alopeciain placarde la nivelul scalpului, zonelor sprancenoase si barbii este comuna. Condyloma lata – leziuni mari, de culoare gri-cenusie, prezenta la nivelul zonelor umede, calde ale corpuuli, precum mucoasa bucala, a perineului. Limfadenopatia generalizata si simptomele asemanatoare gripei apar precoce odata cu eruptia. Rareori este acompaniat de nefrita, meningita, uveita, hepatita. Frecvent poate fi observat un grad usor de hepatosplenomegalie.

 

3. Sifilisul latent - dupa manifestarile sifilisului secundar, daca nici acum nu s-a facut un tratament simplu cu antibiotice (Penicilina) se instaleaza o perioada lipsita de orice manifestare, dar in care agentul infectios exista in organism si se poate transmite. Dupa un an pacientul nu este in stadiu infectios, dar daca nu se instituie tratamentul boala poate recidiva, ajungand in stadiul infectios secundar (25% in primul an, un mic procent in al doilea an, dupa care procentul este nul).

 

4. Sifilisul tertiar - 1/3 dintre pacientii cu sifilis secundar evolueaza catre sifilis tertiar. Se manifesta dupa aceasta acalmie care poate dura intre 2 si ...30 ani!!! In aceasta perioada apare la nivelul pielii numerosi noduli duri, NEDUREROSI, rosii inchis, grupati cuprinzand cu predilectie fata, spatele si membrele. Mai pot apare noduli si la nivelul limbii, mucosei bucale, buza, inima, ficat, splina, oase (generalizat) si cel mai important - creierul determinand chiar dementa. Afectare cardiovascular: suflu asimptomatic, insuficienta ventriculara stanga, anevrism al aortei toracice ascendente sau insuficienta a valvei aortice. Afectare cutanata profunda: leziuni granulomatoase distructive la nivel gingival. Complicatii ortopedice: boala Charcot, osteomielita – apar rareori daca se instituie antibioterapie.

 

Sifilisul nervos este urmarea cea mai de temut pentru bolnavii care nu au urmat corect tratamentul bolii de la momentul contactarii ei (de cele mai multe ori pe cale sexuala). Manifestarile bolilor sifilitice ale creierului sunt datorate alterarii peretilor vaselor cerebrale, distrugerii nervilor cranieni si rahidieni, meningitelor, epilepsiilor. Doua manifestari sunt indeosebi datorate infectarii substantei nervoase: tabesul si paralizia generala progresiva.

Tabesul se manifesta prin greutate in mers, dureri fulgeratoare in picioare, dureri gastrice, artrite deformante. Este o boala grava care, daca nu este tratata corect, transforma bolavul intr-un infirm si totodata o povara grea pentru cei din jur.

Paralizia progresiva se datoreaza localizarii sifilisului in special in scoarta cerebrala a lobilor frontali. De aceea, in aceasta boala predomina tulburari psihice care pot merge pana la nebunie si moarte.

 

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.