biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e darul cel mai frumos si mai bogat pe care natura stie sa-l faca.” - Michel de Montaigne


Sciatica PDF Imprimare Email

Sciatica

 

Sciatica consta in durere, furnicatura sau parestezii (amorteli) produse prin iritarea nervului sciatic. Nervul sciatic este format din radacinile nervoase care ies din maduva spinarii in zona lombara (partea inferioara a spatelui). Ramurile nervului sciatic se extind prin fese, coboara pe partea posterioara a fiecarui membru inferior pana la glezna si picior.

 

Sciatica - simptome

 

La sciatica, durerea poate fi surda sau ascutita, continua sau intermitenta, se accentueaza dupa miscare, ridicarea membrului inferior in extensie de la planul patului, eforturi de tuse sau defecatie si poate fi ameliorata (in cazul herniei de disc) sau agravata (sciatica nediscala) de decubitul dorsal pe plan dur.
Functionalitatea membrului afectat este limitata. Frigul si umezeala sunt, de regula, factori favorizanti.

Este caracteristica iradierea durerii de-a lungul nervului sciatic si prezenta punctelor sensibile, dureroase la presiune paravertebrala. In unele cazuri, se instaleaza un deficit motor periferic (abolirea refelexului achilian, deficit in ridicarea degetului mare, tulburari de sensibilitate, tuburari sfincteriene, sau chiar paralizie).

Examenul radiologic poate evidentia diminuarea inaltimii unui disc intervertebral, pensarea spatiului intervertebral, osteofite, osteoscleroza platourilor vertebrale.

Sciatica - ce o determina


In functie de tipologia bolii, sciatica poate fi primara sau secundara.

Sciatica poate fi determinata de infectii, reumatism sau de comprimarea mecanica a nervului.
Responsabile de declansarea bolii pot fi unele boli ale tesutului adiacent, hernia discurilor intervertebrale, tumori ale coloanei vertebrale, tuberculoza osoasa, defecte ale articulatiilor intervertebrale sau ale articulatiei sacroiliace, intinderi ale tesuturilor moi din zona lombara, sold sau coapsa, precum si unele boli ale pelvisului.

Sciatica - factori favorizanti

 

Exista o serie de factori care cresc riscul aparitiei unei dureri de spate, dintre acestia se pot mentiona: viata sedentara, supraponderabilitatea, consumul exagerat de tutun, stresul, pozitia necorespunzatoare a trunchiului in timpul serviciului, vibratiile automobilului, degenerari ale discului vertebral, varsta inaintata.

Durerile de spate cuprind vertebrele, muschii spatelui sau ligamentele. Majoritatea durerilor sciatice slabe sunt cauzate de spasme ale muschilor care sustin coloana vertebrala. Intinderea, suprasolicitarea acestor muschi poate duce la fortarea lor. Durerile de spate se pot datora si artritei sau osteoporozei. Durerea poate fi difuza, uneori se poate localiza pe un anumit segment, dar de cele mai multe ori se localizeaza in zona lombara.

Durerea lombara nu este intotdeauna cauzata de o boala banala, degenerativa, ci poate fi expresia unor procese patologice de vecinatate care pot afecta chiar viata pacientului.


 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.