biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e comoara cea mai pretioasa si cea mai usor de pierdut; totusi este cea mai putin pazita.” - E. Augier


Prima pagina Afectiuni Ritm cardiac
Ritm cardiac PDF Imprimare Email

Ritm cardiac


Tulburarea de ritm cardiac reprezinta o schimbare a ritmului regulat de bataie a inimii. Inima pare sa sara o bataie, sa bata neregulat ori sa bata prea tare sau prea încet.

Tulburarea de ritm cardiac poate apare la persoane ce nu sufera de o boala cardiaca.

 

 

Tulburari de ritm cardiac - cauze

 

De multe ori nu se cunosc cauzele determinante ale unei tulburari de ritm cardiac. Bolile cardiace pot determina tulburari de ritm cardiac. Alte cauze: stres, cofeina, tutun, alcool, pilule de slabit, unele medicamente.

Variatiile frecventei cardiace sunt normale in unele situatii. Aritmia apare cand excitatia electrica se naste in alte locuri decat cele normale (nodul sinusal, nodul atrio-ventricular sau ventricule) sau atunci cand unda electrica nu urmeaza traseul normal de propagare. Contractia musculara rezultata se deosebeste de ritmul normal. Bataia suplimentara provocata se numeste extrasistola iar contractia normala sistola. O extra-sistola intrerupe secventa normala de activare a muschilor cardiaci.

Adesea extra-sistola este urmata de o pauza compensatoare, resimtita ca o intrerupere a ritmului cardiac. Accelerarea brusca si prelungita a ritmului cardiac este urmata de diminuarea presiunii arteriale ceea ce poate provoca ameteli si senzatie de oboseala si slabiciune. Desincronizarea dintre camerele superioare si ventriculi provoaca de asemenea palpitatii. Acestea pot fi resimtite in interiorul sternului dar si in urechi, in gat sau burta.


Unele tulburari de ritm cardiac sunt mai grave decat altele. Uneori se formeaza un cerc vicios intre functia inimii si ritmul anormal. Astfel o inima slabita poate fi cauza aritmiei dar si aritmia poate duce la slabirea inimii.

 

Tulburari de ritm cardiac - gravitate


Cele mai multe persoane ce sufera episoade pasagere de  tulburari de ritm cardiac nu au de ce sa se teama si implicit nu necesita tratament special.

La unele persoane tulburarile de ritm cardiac sînt asociate cu boli cardiace. În acest caz boala cardiaca, alaturi de tulburarea de ritm cardiac existenta, poseda un risc crescut pentru pacient.

La o serie ce pacienti cu simptome severe, tulburarile de ritm cardiac în sine pot reprezenta un pericol. Aceste  tulburari de ritm cardiac necesita tratament pentru a regla ritmul cardiac. De exemplu, unele persoane au ritm cardiac redus (bradicardie), facîndu-i sa se simta slabiti. Lasati netratati, inima acestor persoane se poate opri iar pacienti pot muri.

Tulburari de ritm cardiac - factori de risc

 

Tulburarile de ritm cardiac apar de obicei la persoanele de vîrsta a doua. Cu înaintarea în vîrsta pacientii sînt mai expusi sa sufere de tulburari de ritm cardiac.

Tulburari de ritm cardiac - prevenire


Daca tulburarea de ritm cardiac nu este cauzata de o boala cardiaca, medicul poate indica evitarea cofeinei sau alcoolului, substante ce pot agrava aritmiile.

 

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.