Zinc

Zinc – influenta benefica in caz de raceala

Zincul este astringent, si este de asemenea un agent antiviral foarte bun. Atunci cand zincul este administrat de la primele semne de raceala, organismul este ajutat in lupta sa pentru sanatate. Durata racelii este mai scazuta, iar severitatea afectiunii este mult redusa. Aceasta este si concluzia la care a ajuns un studiu realizat in anul 1992, in care au fost implicati 100 de pacienti.

Zinc – imbunatateste imunitatea

Dupa varsta de 40 de ani, glanda numita timus are o tendinta de atrofiere. Datorita acestui fapt, nu mai sunt produsi o serie intreaga de hormoni care stimuleaza organismul in producerea unui numar suficient de mare de celule albe, care lupta impotriva infectiilor. Un aport suplimentar de zinc ajuta organismul la nivel de ansamblu, si aduce la normal aceasta problema de imunitate.

Zinc – ajuta in probleme legate de prostata

Pe masura ce barbatii inainteaza in varsta, se poate intampla ca prostata sa creasca in volum si sa apese asupra canalului prin care trece urina. Datorita acestei situatii, apare nevoia de a urina mai des; pot apare si alte complicatii, printre care se numara si cresterea posibilitatii de aparitie a cancerului. S-a constatat ca barbatii care sufera de aceasta problema de sanatate au un nivel prea scazut de zinc in organism, sub nivelul normal.

Zinc – categoriile de persoane predispuse la carente de zinc

In urma cu aproape un secol, doctorii din Egipt au constatat faptul ca deficienta de zinc determina intarzierea cresterii in cazul copiilor. In timpurile noastre, o deficienta de zinc atat de mare se intalneste mai rar, totusi un nivel de zinc aflat sub normal este o situatie des intalnita.

Sunt studii care arata faptul ca multe femei primesc din alimentatie doar jumatate din cantitatea de zinc necesara pentru buna functionare a organismului.

Grupele cele mai expuse la deficitul de zinc sunt:

  • Femeile aflate in timpul sarcinii sau in perioada de alaptare, deoarece o mare parte dintre nutrientii care intra in corp prin alimentatie trec mai departe la copil, deci apare si un deficit de zinc.
  • Persoanele care au mai mult de 50 de ani, deoarece capacitatea de a absorbi zincul din hrana scade pe masura ce inaintam in varsta.
  • Persoanele care abuzeaza de alcool au tendinta de a nu manca foarte echilibrat in general, iar pe langa acest aspect, chiar si cantitati moderate de alcool au ca rezultat secatuirea corpului de rezervele de zinc.

Simptome in cazul carentei de zinc

  • copiii au o crestere foarte lenta
  • ranile se vindeca foarte incet
  • infectii prea frecvente
  • pielea este iritata, sau prezinta acnee
  • caderea parului
  • pierderea capacitatii de a simti gustul hranei

Suplimente care contin zinc

Tianshi – Biozinc – 60 capsule

Royal Body Care – Zinc Amino Chelate (100 tablete)

Royal Body Care – Kelp (100 tablete) Alga bruna

Royal Body Care – Ultimate (120 capsule) Vitamine si minerale

Royal Body Care – Green Phyto-Power (200 gr praf)

Royal Body Care – Ora Key (120 tablete) Vitamine si minerale

Royal Body Care – Immune 360 (60 capsule)

Tags:

Comments are closed.