biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sanatatea e unitatea ce da valoare tuturor zerourilor vietii.” - Bernard de Fontenelle


Banane PDF Imprimare Email

Banana

 

E un fruct extraordinar. E perfect. Nu e nici acid, nici bazic, coaja i se dezintegreaza in cateva zile. Acum, banana nu mai e privit ca un fruct, mai degraba ca un aliment.

 

Banane - cum arata bananele coapte

 

Alegem bananele in functie de culoarea pe care o are coaja. Bananele inca verzi nu sunt coapte si deci nu pot fi consumate ca atare. Cu ele insa se pot prepara anumite mancaruri le consumam mai tarziu.
Bananele se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, iar in aproximativ o saptamana se coc. Bananele pentru consumul imediat au coaja galbena cu mici pete maronii sau negre. Aceste pete indica faptul ca s-au copt. Aceste banane sunt si cele mai gustoase.

Alegeti in general banane mai moi la atingere, care sunt mai dulci.

Cu puţină atenţie putem să distingem banane mai mici dar mult mai dulci, altele normale şi unele imense dar fără prea multă aromă.

Sfat: daca iti cumperi mai multe banane e bine sa le desprinzi de ciorchine, astfel vor rezista mai mult timp (nu vor deveni repede maronii la culoare).

 

Banane - cum se coc acasa

Daca ati cumparat banane verzi, pastrati-le intr-o punga de hartie pana se coc. Daca vreti ca bananele sa se coaca mai repede, puneti in punga un mar sau o rosie. Bananele se vor coace mai repede! Atat marul cat si rosia emana gaze specifice care grabesc procesul de coacere.

Bananele se pastreaza la frigider mai multe zile. De fapt, depozitate in frigider, bananele se vor coace mai greu. Chiar daca la suprafata coaja bananei se va innegri, in interior fructul in sine isi va pastra din calitati - miezul ramane tare si delicios.

 

Banane - cum se pastreaza

 

Cum le pastrezi: Scoate bananele din punga de plastic si pastreaza-le la temperatura camerei. Cu cat temperatura va fi mai ridicata cu atat ele se vor coace mai repede. Daca bananele sunt foarte, foarte verzi pastreaza-le intr-o punga de hartie pentru a se coace.

Banana poate fi congelata daca este decojita si pusa intr-o punga de plastic specifica pastrarii alimentelor in congelator (inainte de congelare dati-o cu putin suc proaspat de lamaie pentru a nu deveni maronie la culoare).

 

Banane - ce nu se face cu bananele

Niciodata sa nu pastrati bananele necoapte bine in frigider, pentru ca nu se vor mai coace cum trebuie.

Cel mai bine bananele se pastreaza la temperatura camerei. Daca le depozitati verzi in frigider cateva zile nu se vor mai coace nici daca le veti scoate iar afara, asa ca, daca vreti sa le consumati reci, depozitati-le in frigider doar cand sunt deja coapte.

 

Banane - istoria si bananele

 

Banana este un cuvant de origine araba si inseamna deget. Crestea, initial in Asia, dar spaniolii aveau nevoie de alimente ieftine pentru coloniile din America de sud. Au descoperit banana, ai carei rizomi dusi in Ecuador, in Costa Rica sau Brazilia au proliferat extraordinar.

 

Banane - informatii nutritionale

 

In ciuda aspectului banal, bananele sunt o sursa importanta de nutrienti. In afara vitaminei C, bananele contin potasiu in cantitati mari. Potasiul ajuta la normlizarea batailor inimii, la trimiterea oxigenului la creier si la reglarea cantitatii de apa in organism. Cand sintem stresati se reduce cantitatea de potasiu din organism si corpul este deschis riscului de ridicare a tensiunii; balanta se readuce mancand 1-2 banane.

Bananele sunt de asemenea bogate in fibre, ajutind in cazul constipatiei. Se mai stie si ca fibrele ajuta si in unele forme de cancer.

Cei care isi monitorizeaza greutatea trebuie sa stie ca bananele sunt sarace in grasimi, au cantitati neglijabile de grasimi saturate, sunt sarace in sodiu si nu contin colesterol. Fiind bogate in fier, ajuta in cazuri de anemie.

Continand zaharuri naturale, banana aduce un aport rapid in stimularea energiei (s-a demonstrat ca 2 banane aduc un aport de energie suficient pentru 90 minute de exercitii fizice - ati vazut ca multi dintre jucatorii de tenis in pauze maninca o banana?).

In afara de corp, bananele sint eficiente pentru minte, te fac sa te simti mai energic, mai putin predispus la depresii, mai relaxat, mai vesel, cu o mai buna concentrare la lucru (de aceea este buna o banana la micul dejun, in pauza de prinz sau in pachetelul copilului la scoala).

Si afla ca ajuta si atunci cand vrei sa te lasi de fumat, caci vitaminele B6, B12, potasiul ajuta corpul sa se mentina in timpul scaderii cantitatii de nicotina din organism.

 

Sunt excelente pentru dezintoxicarea organismului. Bogate in potasiu si fibre,care reduc balonarea si flatulenta,ajuta la prevenirea cancerului de colon,reduc colesterolul si mentin echilibrul hormonal.


Si mai sint multe alte beneficii ale consumului de banane. Pana si coaja, frecata pe intepatura de tintar (cu partea moale din interior) ajuta, si sa nu uitam, doamnelor, retetele cosmetice cu pulpa de banane.

O banana medie contine cca.120-130 calorii.

Gatitul distruge partial Vitamina B6 , deci daca doriti sa va imbunatatiti dispozitia, cel mai bine este sa mincati banane crude. Daca pectina este cea care va intereseaza, bananele gatite sunt cea mai buna optiune.

 

Banane - drumul bananelor

 

Bananele sunt culese verzi in America de sud. In cel mult 24 de ore sunt sortate, spalate, dezinfectate si depozitate in burta vaporului. La fix 13 grade. Cele mai coapte merg catre SUA, unde ajung in trei zile. Cele mai verzi merg catre Marea Neagra, drum de trei saptamani. Verzi, bananele au in compozitie 20 de parti de amidon la una de zahar. In cuptor, proportiile se inverseaza. Temperatura, umiditatea si alte chestiuni industriale sunt atent controlate. Mai ales ca, in timpul coacerii, bananele emana caldura. Si trebuie racite. Totul e natural. Nimic nu e fortat. Doar trebuie controlat. Simplist spus, cuptoarele sunt incaperi cat mai izolate termic, cu ventilatoare si cutii cu banane asezate stiva.

 

Banane - calitatea bananelor pe care le gasim in Romania

 

Specia de banane care se vinde in magazin (”Cavendish”) n-a fost niciodata dulce. A fost creeata artificial pentru comert, altoita si modificata de zeci de ori ca sa nu mai aiba samburi si ca toate bucatile sa fie lungi, frumoase si sa reziste mult pe rafturi.

Sunt specii de banane care nu rezista nici 2 zile dupa ce le dai jos din copac si alte specii care au samburi, care sunt colorate diferit samd… evident ca trebuie sa mergi in alte tari sa le mananci.

Bananele nemodificate genetic sunt mai mici si au samburi. Bananele din comert sunt fructe provenite de la hibrizi si nu au seminte.

Bananele mâncate de români sunt coapte în „cuptoare” la marginea marilor oraşe. Se pierde aroma specifică iar gustul nu va mai fi niciodată acelaşi. Bananele se coc în nişte încăperi întunecate şi etanşe, unde sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor. Una din patru banane mâncate se coace la Buftea. Nu în bananier, ci în nişte încăperi întunecate şi etanşe unde bananele verzi sunt gazate. În instalaţiile artificiale de „copt bananele”, temperatura, umiditatea relativă a aerului şi etilena care e pompată din butelii prin conducte sunt dozate de computer în fiecare moment, pe parcursul celor 3-7 zile cât durează procesul de maturare.

Banana in diferite stadii de coacere

În funcţie de programul de „coacere” ales, bananele ies din camerele de gazare mai galbene sau mai verzi.

Există şapte grade de maturare a bananelor, notate cu numere de la unu la şapte:
- stadiul 1: bananele au o culoare verde închis,
- stadiul 2: bananele capătă o nuanţă verde deschis,
- stadiul 3: coaja fructului e mai mult verde decât galbenă,
- stadiul 4: fructul e mai mult galben decât verde,
- stadiul 5: doar vârful şi codiţa bananei mai sunt verzi,
- stadiul 6: banana e complet galbenă,
- stadiul 7: pe fructul galben încep să apară mici pete maronii.

Numerotarea cu cifre a gradului de coacere a bananelor uşurează comunicarea cu hypermarketurile, ce dau telefon şi cer: „Vineri vrem să ne trimiteţi 800 de cutii cu banane numărul patru”. De obicei, bananele cu indicativele 2 şi 3 se comandă atunci când retailerul trebuie să le transporte pe distanţe lungi, în timp ce bananele coapte, de tipurile 5 sau 6, se comandă îndeosebi în preajma sărbătorilor de iarnă, când vânzările cresc masiv şi fructele n-apucă să zăbovească în depozit mai mult de o zi.

Omul imită natura – Etilena este un hormon natural omniprezent în lumea vegetală care determină coacerea fructelor. Dacă în natură fructele îşi produc singure etilena, în „camerele artificiale de maturare”, bananele amorţite de temperaturile scăzute din frigidere au nevoie să fie gazate cu etilenă timp de o zi ca să-şi vină în fire. Bananele inspiră hormonul, care le gâdilă la metabolism, stimulând-le să-şi „fabrice” singure restul de gaz. Instalaţiile care în prima zi pompau etilenă din butelii în „camera de maturare”, în următoarele 4-5 zile sunt folosite la evacuarea excesului de gaz produs de banane, ca să ţină coacerea fructelor sub control.

Banana, ca orice fruct, după recoltare continua sa fie un organism viu care respiră, transpiră şi în care au loc o serie de procese biochimice şi fiziologice. La un moment dat în decursul coacerii lor, bananele încep să producă etilena, un hormon al maturării. Aceasta grăbeşte procesele metabolice, precum îndulcirea bananei, pentru că atunci când e verde, banana conţine amidon şi are gustul asemănător cartofului. Însă ca urmare a unor reacţii enzimatice, declanşate de etilenă, amidonul se transformă în zaharuri solubile care dau gustul dulce.

Compromisul necesar: Cu toate că cel puţin teoretic procesul de maturare artificială a bananelor imită coacerea naturală, în realitate, faptul că bananele sunt culese înainte de vreme şi grăbirea proceselor biologice şi biochimice din timpul maturării artificiale pe undeva denaturează caracteristicile fructului. Se pierde aroma specifică şi gustul nu va fi niciodată acelaşi ca la o banană culeasă din pom atunci când e coaptă. Inclusiv ca aspect, bananele maturate în mod natural au un luciu caracteristic datorat stratului de ceară secretat de fruct, pe când la coacerea forţată, bananele nu capătă luciu, ci au o tentă mată.

Deşi fiecare român mănâncă în medie în jur de 3 kilograme de banane pe an, noi, românii, nu ştim care este gustul unei banane coapte cu adevărat, cu excepţia acelora dintre noi care s-au deplasat în ţările sursă precum Ecuador, India ori statele africane şi au gustat banane culese cu mâna lor din pom. Coacerea bananelor verzi în „camerele de gazare” e însă un compromis care merită, deoarece altfel nu le-am mai avea pe masă deloc, deoarece un fruct recoltat de pe planta de origine la maturitate şi-ar pierde valoarea comercială în numai patru zile, faţă de câteva săptămâni, cât îi ia unui lot de banane din Ecuador să străbată oceanul şi să acosteze la Constanţa, în port.

Banane - inedit


- Islanda cultiva banane in mod natural, insa doar pe o suprafata extrem de mica, si doar experimental, in zonele in care se afla apa termala.

- Soiul cel mai popular de banane, practic cele pe care le gasim peste tot de vanzare, se numeste Cavendish;

- In Ecuador, bananele sunt fructele nationale, de o importanta la fel de mare in alimentatia zilnica precum cartofii; de altfel, o banana verde buna pentru gatit are acelasi numar de  calorii precum un cartof;

- Bucatariile din Asia folosesc si coaja bananelor la consum, spre deosebire de cele Vestice;

- Banana este un fruct intens consumat de sportivi, pentru continutul energetic dat de potasiu;

- Fumatorii care vor sa se lase de acest obicei pot afla ca bananele fac mai usor de suportat lipsa nicotinei din organism.

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este golCautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere
sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.