biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

“Sa cercetam cele ce s-au petrecut, sa cunoastem cele prezente, sa aplicam cele invatate.” - Hipocrate


Prima pagina Plante Fructe Nuca de cocos
Nuca de cocos PDF Imprimare Email

Nuca de cocos este foarte gustoasa, iar consumata proaspata, este pentru multi o delicatesa, datorita laptelui si miezului apetisante.

 

Cum alegem nuca de cocos

Verifica greutatea
Incearca nuca de cocos dupa greutate. O nuca de cocos mai grea este o nuca de cocos mai buna. Masoara mai multe nuci de cocos intre ele si alege-o pe cea mai grea, pentru ca va avea mai mult suc in interior si va fi mai buna.

 


Verifica laptele din interior
Scutura nuca de cocos astfel incat sa ii auzi laptele din interior. Cea mai buna nuca de cocos are sunetul unui “val” care se loveste de perete, intr-un sunet clar.

 

Verifica-i culoarea
Alege o nuca de cocos de culoare cafenie, acestea sunt cele mai proaspete si au cel mai bun gust. Atunci cand sunt vechi, nucile de cocos incep sa devina mai gri iar cele care nu mai sunt bune au bucati decolorate sau pete, locuri care sa fie mici brese, prin care se poate sa se fi scurs sucul din interior.


Verifica ochii nucii de cocos
Asigura-te ca "ochii” nucii de cocos nu sunt decolorati, ca nu sunt sparti sau nu au vreo proeminenta, pentru ca aceste puncte, ochii, sunt locul prin care insectele pot intra in interiorul nucii. Daca vrei sa mananci nuca de cocos, o poti sparge folosindu-i ochii.

 

Cat timp se poate pastra nuca de cocos

In caz ca vrei sa o pastrezi, trebuie sa stii ca o poti tine in frigider pana la doua luni. Iar daca ai deschis-o deja, nu uita ca nu o poti pastra in stare buna decat pentru cateva zile.

 

Cum deschidem nuca de cocos

E foarte important modul de curatare deoarece, dupa cum se stie fructul este grozav de tare. Se recunoaste daca e prospat cand se simte sucul in interior. Practic dupa ce ati cumparat nuca de cocos faceti o gaura cu un obiect lung si ascutit (cum ar fi o scobitoare conica) dar intr-una din cele trei pete de la baza nucii (are 3 pete negre dar numai una este mai moale si poate fi gaurita cu usurinta). Dupa aceea se introduce un pai prin care se bea "laptele" fructului. De fapt nu este chiar un lapte ci mai degraba un suc incolor dulceag si foarte bun la gust.

Daca gasiti care din cele 3 puncte e cel moale, acolo coaja lemnoasa lipseste - se da jos pojghita subtire si deja apare miezul.

Din lemnul acela sur si uratel ieste un fruct minunat - se scoate cu cutitul; plin de potasiu (reintegreaza f. bine sarurile minerale pierdute de obicei in timpul verii), proteine si grasimi. Laptele este de asemenea bogat in vitamine(B si C) si saruri minerale. Deosebit de nutritiva, atentie, ingrasa! (100g <=>360 calorii).

O alta varianta pentru a sparge coaja nucii de cocos este cu un satar de bucatarie. Se loveste cu muchia, nu cu partea ascutita, paralel cu ecuatorul. Trebuie lovit puternic, fara frica.
Daca miezul nu se dezlipeste de pe coaja se poate baga la cuptor pentru cateva minute.

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este gol



Cautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere




sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.