biorezonanta timisoara investigatie fara radiatiibiorezonanta timisoara metoda de ivestigare rapida
biorezonanta timisoara si tratament naturist

"Alimentele sa va fie medicamente si medicamentele sa va fie alimente." - Hipocrate


Uleiuri binefacatoare PDF Imprimare Email

Uleiuri binefacatoare


Terapia cu uleiuri este o metoda de tratament si prevenire a multor afectiuni. Se folosesc uleiuri naturale, vegetale, animale si eterice, inhalate, administrate nazal sau prin piele (masaj, comprese, bai). Efectele binefacatoare ale uleiurilor sunt cunoscute din vremuri stravechi.

Deosebita actiune a uleiurilor vegetale si eterice asupra organismului uman se explica prin compozitia lor complexa, care combina o paleta foarte larga de elemente. Uleiurile au insusiri aparte in a stimula imunitatea organismului, in a elimina toxinele si a restabili echilibrul energetic. Tot felul de grasimi folositoare "bune" se gasesc in peste si in uleiurile vegetale (cum ar fi uleiul de floarea-soarelui si de porumb), care ofera organismului acizi deosebit de importanti pentru buna sa functionare.

Daca luam la analizat diverse uleiuri vegetale, vom descoperi ca cele de masline sau arahide ar trebui sa predomine in alimentatie, din cauza proprietatilor lor. Acizii grasi esentiali ajuta la pastrarea si mentinerea sanatatii incheieturilor si parului, a pielii si a aporturilor hormonale.

De asemenea, contribuie la castigurile de masa musculara si la arderea grasimilor care trebuie transformate de catre organism in energie.

Dozele recomandate sunt de 5 - 15 g/zi. O buna sursa de sanatate este si uleiul de seminte de in, chiar daca este mai putin cunoscut, el aducand organismului aportul de substante nutritive. Fie ca se foloseste in bucatarie, ca leac impotriva cancerului sau ca masca de frumusete, uleiul, in diferitele sale variante, este un insotitor statornic al vietii noastre, un binefacator.

De cate feluri este uleiul?
Ulei rafinat. Este cel mai folosit tip de ulei. Se obtine la prima presare si este prelucrat la temperaturi ridicate, apoi trecut prin filtre care indeparteaza reziduurile. Se obtine un ulei fara impuritati.
Ulei presat la rece. Este un ulei sanatos. Se extrage prin prelucrare la rece, mentinandu-i-se gustul.
Ulei de masline extra pur. Este obtinut prin presarea la rece a maslinelor coapte. Devine toxic la temperaturi ridicate.

Calitati afrodisiace
Faptul ca unele plante au calitati afrodisiace este cunoscut de mii de ani. Cercetarile in domeniu au aratat ca uleiurile eterice ale urmatoarelor plante au aceste proprietati: iasomie, trandafir, scortisoara, flori de portocal, lemn de santal, vanilie, nucsoara, ylang-ylang, mimoza, viorele. Sa nu uiti ca aceste uleiuri pot fi extrase si stocate si in conditii "de casa", tot cu ajutorul unor uleiuri vegetale.

Diferite utilizari ale uleiurilor
Uleiuri pentru salate

* Ulei de floarea soarelui, rafinat - este potrivit pentru orice tip de salate, contine vitaminele A si E, are un gust delicat.
* Ulei de masline extra-pur - prin acizii sai previne bolile cardiovasculare si reduce nivelul colesterolului.
* Ulei de floarea-soarelui, presat la rece - gustul semintelor se simte mai bine.
* Ulei de susan - este un ulei greu, folosit in bucataria asiatica.

Uleiuri pentru gatit

* Ulei de floarea- soarelui, rafinat - recomandat in calirea legumelor sau a carnii.
* Ulei de porumb - este folosit la prajirea alimentelor in baie de ulei. Poate fi folosit in dieta diabeticilor.
* Ulei de masline - se recomanda pentru prajirea carnii de porc, de pui si a fructelor de mare.
* Ulei de alune - este folosit in bucataria orientala.

Lupta impotriva colesterolului incepe devreme
Un studiu recent a demonstrat ca o alimentatie saraca in grasimi saturate si colesterol, dar cu suficiente calorii si grasimi benefice (uleiuri vegetale) in prima copilarie (incepand chiar de la varsta de un an) face posibila scaderea considerabila a ratei cardiopatiei ischemice in perioada adulta a vietii, fara ca aceasta sa produca efecte nedorite asupra cresterii si dezvoltarii neurologice. Cu cat se incepe mai devreme o hranire atenta la nivelul colesterolului, cu atat sansele de a avea o viata mai frumoasa si mai sanatoasa sunt mai mari.

Avantajele unei alimentatii de post sau "aproape de post"
Alimentele bogate in proteine au, in general, un continut mare de colesterol si grasimi, care sunt cunoscute ca fiind factorul principal al bolilor de inima si infarctului, de aceea o perioada de post este indicata cel putin de doua ori pe an (Paste si Craciun). Este bine sa variezi alimentele in orice tip de dieta si sa consumi moderat mancaruri cu aport caloric mare (ciocolata, nuci, fasole).

Portiile mici dau o senzatie de satietate si de placere mai mare decat excesele culinare. Este bine sa apelezi la substitutii sanatoase - paine integrala in locul celei albe, margarina in locul grasimii animale, proteine din soia in locul celor animale.

Respecta orele de masa. Daca mananci mai des si mai putin, ajuti dozarea cantitativa a alimentelor si evitarea hipoglicemiilor. Persoanele sanatoase pot adopta o dieta de post, dar in rest, este nevoie de recomandarile unui medic nutritionist.

Nu uita: ponderatia alimentara impreuna cu uleiurile vegetale te ajuta in lupta cu grasimile rele.

Niveluri recomandabile ale colesterolului din sange
- Colesterol total de 200 mg/dl (LDL <130) - pentru toti adultii sanatosi, peste 20 de ani;
- Colesterol total de 170 - pentru toti copiii si tinerii cu varsta sub 20 de ani;
- Colesterol total de 160 sau mai mic - daca ai avut deja un infarct sau suferi de diabet.

Pentru o viata sanatoasa
Taratele din ovaz sunt eficiente in scaderea colesterolului.
Se recomanda consumarea nucilor si semintelor de cinci sau mai multe ori pe saptamana.
Trebuie sa eviti grasimile hidrogenate cum ar fi margarina de consistenta tare. In locul ei, se pot folosi uleiuri vegetale cum sunt cele de floarea-soarelui, soia si, mai ales, de masline.
Consuma alimente bogate in acidul gras alfa-linolenic (se gaseste indeosebi in uleiul de soia, in nuci, in lapte si alte alimente din soia, precum si in faina de in).

Mai putin colesterol in 6 etape
Redu consumul de colesterol alimentar la mai putin de 200 mg/zi;
Da jos kilogramele in plus (chiar si o scadere mica in greutate poate fi extrem de folositoare);
Cere ajutorul unui nutritionist sau al unui medic care te poate ajuta sa-ti alcatuiesti un meniu sanatos si pentru a invata cum sa iti schimbi modul de alimentatie;
Fa regulat exercitii fizice pentru a-ti imbunatati forma fizica;
Acumuleaza cel putin 30 minute de activitate fizica moderat-intensa in majoritatea zilelor saptamanii;
Cere sfatul medicului daca te ingrijoreaza starea sanatatii tale.

Uleiul de susan
Acest tip de ulei prelucrat din seminte de susan, se foloseste atat in bucatarie, cat si ca un bun demachiant, din el realizandu-se diverse produse cosmetice. Cateva picaturi de ulei de susan vor da un gust deosebit salatei tale, amintind de bucataria orientala. Se foloseste si pentru alte mancaruri.

Uleiul de porumb
Poate asigura necesarul de vitamina E. Se recomanda cure cu drojdie de bere (una - doua lingurite pe zi). Se mai foloseste in tratarea ulcerului gastric si duodenal, impreuna cu sunatoarea sau cu mierea de albine. Este recomandat si celor care sufera de diabet.

Uleiul de palmier
Acest ulei ocupa unul dintre primele locuri in plan mondial in ceea ce priveste consumul de uleiuri si grasimi. Este nativ din Africa, unde se obtine prin metode traditionale. Se foloseste in alimentatie de mii de ani. Uleiul de palmier se obtine din fruct, din partea carnoasa care inconjoara samburele. Aceasta se zdrobeste si se preseaza.

In zilele noastre, Malaiezia este cel mai mare producator si exportator de ulei de palmier din lume. In aceasta tara, plantatiile de palmier ocupa arii extinse. Pretul de productie al uleiului de palmier se situeaza sub cel al uleiului de soia sau al altor uleiuri.

Pe langa ulei, grasimile din palmier se folosesc in amestecuri folosite atat in alimentatie, cat si la producerea anumitor produse se uz casnic.

Acest ulei se foloseste pentru gatit si in industria alimentara. Are un continut ridicat de gliceride solide, ceea ce face ca el sa poata fi pastrat bine. Se absoarbe usor, este digerat si folosit fara greutate in procesele metabolice. Contine acid oleic, acid linoleic, acid palmitic si acid stearic, ceea ce il face compatibil cu organismul uman. Are un nivel de saturare moderat.

Nu contine colesterol, ceea ce il face un aliat in lupta impotriva bolilor de inima. Este o sursa valoroasa de vitamine A si E.

Uleiul de mustar
Este un ulei nociv pentru sanatate, in cazul in care este ingerat, dar este folosit in diverse tratamente, de exemplu la bronhopneumonie, la masaj pe peretele toracic. Se recomanda in tratamentul bolnavilor ce sufera de sinuzita, la masarea zilnica a fruntii, tamplelor si nasului.

Uleiul de soia
Nu contine colesterol si, mai mult, poate duce la scaderea nivelului acestuia din organism. Pentru a obtine acest lucru, putem sa folosim mai des uleiul de soia in salatele de diverse feluri pe care le mancam.

Uleiul de soia poate duce la o scadere cu pana la 14% a colesterolului. Folosit cu regularitate, previne formarea cheagurilor de sange si a afectiunilor cardiace. Boabele de soia sunt bogate in enzime, in vitaminele A, C, D, E, F, K, vitamine din complexul B si coenzima Q10.

Uleiul de masline
Eficacitatea uleiului de masline in ceea ce priveste tratarea anumitor forme de cancer a fost investigata cu succes de catre echipe de cercetatori americani. In momentul de fata, se lucreaza la sinteza unor medicamente pe aceasta linie.

Uleiul de masline este bogat in polifenoli (antioxidanti care previn aparitia afectiunilor cardiace si oncologice). Rezultate bune au fost obtinute folosind compusi ai uleiului de masline impotriva cancerului de san, al bolilor cardiovasculare si pentru combaterea efectelor imbatranirii. Datorita compozitiei sale, uleiul de masline are o stabilitate termica mai mare, nu se oxideaza si nu rancezeste asa usor.

Uleiul de masline care costa cel mai mult si este de cea mai buna calitate este cel "extra virgin". Este folosit mai degraba pentru salate.

Ca ulei de masline il gasim si pe cel "pur", dar si pe cel "light". Cel "pur" este utilizat la gatit, atunci cand se folosesc temperaturi medii. Uleiul "light" este folosit doar la gatit, la temperaturi ridicate. Uleiul de masline este intrebuintat si in tratamentele cosmetice.

Uleiul de migdale
Se foloseste la eliminarea calculilor urinari. Se recomanda utilizarea lui impreuna cu uleiul de nuca, in parti egale. Da rezultate si la curatarea si improspatarea tenului. De asemenea, da rezultate bune si in tratarea durerilor de urechi. Se recomanda picurarea de ulei cald de migdale in ureche, de mai multe ori pe zi. Cand se pun picaturi, trebuie sa stai culcata un timp pe urechea sanatoasa, astfel incat uleiul sa-si poata face efectul.

Uleiul de alune
Acest ulei poate fi folosit cu succes impotriva unor paraziti intestinali cum ar fi tenia. Se ia o lingura dimineata, timp de 15 zile. De asemenea, intra in compozitia unor spray-uri antimicotice, care au si efect deodorizant, racoresc si redau confortul picioarelor obosite.

Se foloseste si ca baza pentru pastrarea unor uleiuri eterice.

Uleiul de nuci
Acest ulei se foloseste in dermatoze, litiaza renala, la varice, arsuri si rani care se vindeca greu. Se mai foloseste in ameliorarea neplacerilor cauzate de angina sau fibrom uterin. Este indicat si celor care depun efort fizic sau intelectual intens.

Uleiul de catina
Are actiune ca tonifiant general, antianemic, vitaminizant si imuno-modulator, este un bun protector coronarian, este antiaterosclerotic, incetineste procesul de imbatranire prin consumarea radicalilor liberi nedoriti, imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului si asigura troficitatea celulei hepatice. Prin continutul mare de b-caroten previne aparitia cancerului. In administrare externa, este un bun cicatrizant, avand un remarcabil efect dermo-regenerator, antiinflamator, nutritiv. Este un excelent protector impotriva radiatiilor solare sau de alta natura. Se foloseste in scop profilactic la incetinirea proceselor de imbatranire si prevenirea aparitiei cancerului, ca tonic general in situatii de stres si ca imuno-modulator. Este recomandat ca adjuvant in tratamentul intern al unor afectiuni dermatologice, ORL cu componenta atrofica si inflamatorie si in afectiuni ale aparatului digestiv. Are activitate deosebita in hepatite cronice, afectiuni uro-genitale, neurologice si psihice. Pentru uz extern, se foloseste la tratamentul local al eczemelor, arsurilor termice si chimice, degeraturilor, psoriazisului, ranilor cu vindecare lenta.

 

Comenzi produse
0762.172.216 (Cosmote)

Cosul de cumparaturi

biorezonanta timisoara
Cosul DVS. este gol



Cautare avansata

Produse recomandate

Colo-Vada detoxifiere




sfaturipentrusanatate.ro - Toate drepturile rezervate.